Gemiddelde kosten verhuizing


Binnenkort een verhuizing op de planning? Of heeft u al een jarenlange wens om te gaan verhuizen? Gaat u het huis uit om op uzelf te wonen? Het zijn allemaal scenario’s waar je te maken krijgt met verhuizen. Maar wat kost een gemiddelde verhuizing? En waar hangt de prijs dan eigenlijk vanaf? In dit artikel ga ik u wat meer proberen duidelijk te maken waar de prijs van een verhuizing uit is opgebouwd en hoeveel het gemiddeld kost.

Bepalende factoren

De belangrijkste factoren naar mijn mening zijn de volgende:
Als eerste de kosten van het bedrijf zelf die u inhuurt. Dus wat rekenen hun per verhuizing en voor hun personeel.
Ten tweede de kosten voor het transport, denk aan de verhuiswagen, eventuele opslag of een verhuislift.
En als laatste de afstand van de oude naar de nieuwe locatie. Dit valt onder de voorrijkosten.

Gemiddelde kosten verhuisbedrijf

De kosten van verhuizers liggen ongeveer tussen de €25 – €35 euro per uur. Vaak bij verhuizingen is het gebruikelijk om drie verhuizers in te huren, maar dit levert je dan ook wel veel gemak op. Vaak bij twee verhuizers worden de spullen ingepakt voor u en bij 4 verhuizers regelen ze ook nog de demontering en installatie van uw meubels. De prijs die het bedrijf zelf hanteert zijn vaak 40% voor het transport, 30% voor het lossen en 30% voor het laden van uw inboedel. Een wagen kost ongeveer €55 tot €75 euro per uur, de prijs verschilt per grootte van de wagen. De voorrij kosten zijn vaak ongeveer tussen de €0,50 en €1,00 euro per kilometer, het verschil zit hem vaak in de keuze van soort bedrijf. Een regionale of landelijke verhuizers.
De kosten kunnen nog oplopen door verschillende factoren, namelijk:
U wilt grote artikelen verhuizen zoals piano’s, banken etc. Dit kunnen extra kosten met zich mee brengen, daarnaast zijn de kosten voor een parkeervergunning ook voor u. Dit scheelt wel per gemeente en is vaak rond de €20 tot ruim €40 euro, hou hier dus rekening mee. U kunt ook uw spullen tijdelijk laten opslaan door het verhuisbedrijf, de gemiddelde kosten hiervan zijn ongeveer €100 euro per 30 m2.
Daarnaast heeft u de mogelijkheid om in het weekend of in de doorweeks te verhuizen, of het spoedig moet of u de tijd hebt. Als eerste is het belangrijk om uzelf te realiseren dat het in het weekend vaan 25% duurder is om te verhuizen en dit kan zelfs oplopen tot 50%. Daarnaast heb je minder ruimte om te onderhandelen, het verhuisbedrijf wilt natuurlijk hun agenda ook vol hebben, zo kan je soms heel snel terecht of wat leuks van de prijs af onderhandelen.  De kosten van een spoedverhuizing ligt compleet bij het verhuisbedrijf zelf en of het überhaupt mogelijk is ook, wanneer alles vol is kunt u simpel weg niet terecht.
Voor alle mogelijkheden van verhuizen, de kosten en andere vragen neem gerust contact met ons op. U kunt het contactformulier invullen of zelf even bellen. Wilt u een prijsindicatie voor uw verhuizing? Dit kan met onze unieke tool, vind deze op de website.

Previous Post
Next Post