5 leuke uitjes rondom het IJsselmeer

Wil je lekker toerist in eigen land uithangen, dan is het IJsselmeer the place to be! Of je nou dol bent op avontuur en vol energie zit, of het laid-back type bent dat intens kan genieten van kunst & cultuur: leuke uitjes rondom het IJsselmeer in overvloed! We hebben er 5 voor je verzameld.

5 x uitjes rondom het IJsselmeer

Geen zeebenen? Geen zorgen: er zijn tal van andere leuke activiteiten te vinden in de provincies die aan het IJsselmeer grenzen. Te beginnen in Noord-Holland, waar het barts van de pitoreske vissersdorpjes en watersportparken! Geen idee waar je moet beginnen met het prikken van een leuk uitje? Laat ons helpen!

Het Zuiderzeemuseum

Uitjes rondom het ijsselmeer - Zuiderzee MuseumHet Zuiderzeemuseum is een beleving op zich. Niet alleen voor liefhebbers van onze oud-Hollandse geschiedenis – maar zeker ook voor families, gezinnen en ouderen die op zoek zijn naar een leuk uitje rondom het IJsselmeer. Het museum richt zich op de geschiedenis, actualiteiten en op de toekomst van het gebied. In verschillende tentoonstellingen wordt de geschiedenis in beeld gebracht en ervaar je alles zelf. Er is ook een buitenmuseum, een echte aanrader! Je wandelt er letterlijk terug in de tijd en waant je – tussen meer dan 140 historische gebouwen – in een pittoresk vissersdorpje uit 1932, toen de Zuiderzee officieel het IJsselmeer werd. Het Zuiderzeemuseum is t/m 28 oktober 2019 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Daarna is het binnenmuseum alleen in de weekenden en in de vakanties geopend. Het buitenmuseum is t/m zondag 27 oktober 2019 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Zeilen op een historisch vissersschip

In de haven van Monnickendam meert regelmatig een historisch vissersschip aan, door zijn eigenaren ook wel ‘Een varend monument op het IJsselmeer’ genoemd.  De perfecte locatie voor een spetterend bedrijfsuitje! Jullie worden om 10.00 uur in de haven opgepikt en meren om 17.00 uur weer aan. Zeilen op een historisch vissersschip langs de mooiste plekjes van het IJsselmeer, waarbij de bemanning letterlijk alle zeilen bijzet voor jullie. Het is mogelijk om een lunch, barbeque of diner bij te boeken. Mits je niet zeeziek bent natuurlijk 🤢

Zweefvliegen

Zweefvliegcentrum Noordkop biedt de mogelijkheid om een avontuurlijk uitstapje in de buurt van het IJsselmeer te maken. Zie Friesland aan de overkant van het IJsselmeer en geniet van het uitzicht. Zweefvliegen hebben geen motor, je voelt je dus letterlijk vogelvrij in de lucht. Op de website kan je precies zien wat de vliegroute is. Vliegen kan uiteraard alleen bij mooi weer. Het liefst een beetje zonnig en hoogstens een paar kleine stapelwolken hoog in de lucht. Je ‘zweeft mee’ met een ervaren piloot, die je onderweg de kneepjes van het vak leert. De vlucht duurt in totaal ongeveer acht minuten.

Kitesurfen

Uitjes rondom het IJsselmeer - Kite surfen
Zijn jullie meer van actie en avontuur? Met je haren in de wind de golven bedwingen. Kan ook! Langs het IJsselmeer en omliggende meren zijn verschillende kitesurfzones ingesteld. Deze zijn expliciet ´gereserveerd´ om te kiteboarden. Bijkomend voordeel van kitesurfen in het IJsselmeergebied is dat je hier de meeste kans op voldoende windkracht hebt en je profiteert van de voordelen van zeewater, zonder last te hebben van onderstromingen en golven. Op zoek naar een kite school? 35knots verzamelde de beste kite spots van Nederland voor je.

 Een dagje Volendam

Uitjes rondom het IJsselmeer - VolendamIn Volendam lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het havendorpje aan het IJsselmeer is uniek in zijn eenvoud en hierdoor al sinds 1880 een toeristische trekpleister voor hen die van heinde en ver komen. Leuk detail: Volendam wordt eerst populair op het doek, toen schilders het dorpje aan het einde van de negentiende eeuw ontdekten. Vandaag de dag gaan we er nog steeds graag massaal naartoe. DagjeVolendam.nl biedt diverse arrangementen aan, speciaal voor toeristen (in eigen land). Zo kan je bijvoorbeeld een puzzeltocht door het dorp maken, een 100%NL dagje boeken – compleet met traditionele klederdracht en diverse spellen en quizen doen. Het toppunt van traditie!

Previous Post
Next Post