Deurdranger plaatsen

Je hebt een deurdranger en nu is het tijd deze op te hangen maar hoe kan je dat het beste doen? Met dit stappenplan hang je met het grootste gemak de deurdranger op. 

Stap 1

Het eerste wat je moet doen is kijken naar wat je nodig hebt voor het plaatsen van de deurdranger. Voor de gemiddelde deurdranger heb je het volgende nodig:

  • Een trap
  • Een baco
  • Een schroevendraaier
  • Een potlood
  • De deurdranger
  • Boormachine
  • Pluggen

Stap 2

Nu je al je benodigdheden hebt verzameld is het tijd om te kijken naar de deur. De deurdranger komt aan de binnenkant van de deur dat is de plek waar de deur niet naartoe opent. Pak de trap en plaats deze zo dat je gemakkelijk in de hoek kan komen waar de deur draait. Houd de deurdranger in de hoek en teken de gaten af waar je de deurdranger vast dient te schroeven. (Dit doe je op de deur en op de deurpost) 

Stap 3

Boor de gaten in de deurpost. Plaats de deurdranger en schroef deze vast aan de post met behulp van de baco. Zorg ervoor dat de stang aan de kant van de deur zit. Draai de bouten stevig vast zodat je zeker bent dat de deurdranger niet valt. 

Stap 4

Open de deur en houd de stang van de deurdranger uitgeschoven tegen de deur. Teken op de deur af waar het eindpunt bevestigt dient te worden. Boor gaten in de deur op de plek waar de schroeven moeten komen en stop er pluggen in. Schroef het eindpunt van de stang vast aan de deur en kijk of de deur goed sluit.

Stap 5

Stel de deurdranger af. Dit is vaak te doen door middel van een ring op de stang. Hiermee stel je in hoe snel de deur dicht valt. Is deze stap voltooid dan kan je gebruik maken van de deur.

Opmerkingen

Er zijn modellen deurdranger welke niet aan de post maar aan de muur bevestigt dienen te worden. Let hierop voordat je begint met het boren in de post. Houd bij het boren rekening met de dikte van de deur, de post en eventuele beglazing. Boor nooit binnen 2,5 a 2 centimeter van een ruit. Gebruik houtboren voor boren in hout en beton of steenboren als je in de muur moet boren. Moet je in een muur boren kijk dan altijd eerst met een kabelzoeker of er kabels in de muur zitten. Zitten er kabels boor dan op een andere plek, of leg de kabels om. (Dit nadat je de stoom van de kabels hebt gehaald).

Previous Post
Next Post