Hoe herken je een goede makelaar?

Er zijn tegenwoordig veel mensen met de functie makelaar actief op de markt. Welke van deze makelaars past het beste bij jou en zijn het goede makelaars? Lees in deze blog hoe je een goede makelaar herkent!

Niet te goedkoop

Let ten eerste op de prijs van de makelaar. Sommige makelaars lijken misschien lekker goedkoop maar blijken kwalitatief toch niet zo goed te zijn.

Dit komt omdat elke makelaar een eigen courtage berekend. Dit is een percentage van de verkoopprijs van een huis die naar de makelaar gaat. Makelaars met een courtage van 1 of 2 procent zullen dus ook minder tijd en moeite in het verkopen van jouw huis steken, voor hen is het kwantiteit boven kwaliteit!

Goede bereikbaarheid

Het is voor potentiële kopers natuurlijk erg belangrijk dat zij, als zij geïnteresseerd zijn, zo snel mogelijk contact op kunnen nemen met jouw makelaar. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jouw makelaar goed bereikbaar is.

Test dit zelf! Bel een makelaar waar jij geïnteresseerd in bent over een huis wat te koop staat. Zo ervaar je zelf of de makelaar klantvriendelijk is, goed informeert over de woning en snel antwoord. Is hij/zij eerlijk over de staat van de woning of moet er nog enig bouw werk verricht worden aan het huis, en hoe brengt hij/zij dit. Let op dit soort punten!

Promoties

Omdat er vaak veel huizen beschikbaar zijn in een bepaalde regio is het belangrijk dat het huis wat jij te koop aanbiedt goed gepromoot wordt.

Onder promotie valt vaak het plaatsen van foto’s van jouw huis op de website van de makelaar en andere woningsites. De geplaatste foto’s moeten ook nog eens professioneel ogen.

Hieraan hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Let er goed op of dit bij de prijs van jouw makelaar inbegrepen is anders zorgt dit voor onverwachte extra kosten!

Check reviews en NVM

Er zijn ontzettend veel reviews beschikbaar op internet tegenwoordig, maak hier gebruik van! Typ de naam van je makelaar in op google en lees wat voorgaande klanten van hem of haar vonden. Dit kan je ontzettend veel vertellen over de kwaliteit van de makelaar en of hij/zij bij je past.

NVM is ook een ontzettend handige site als je op zoek bent naar een makelaar. Het is de grootste vereniging voor taxateurs en makelaars. Makelaars die hierbij aangesloten zijn ondergaan een grondige screening van de NVM. Kwaliteit is dus gegarandeerd bij makelaars aangesloten bij de NVM.

Nu weet jij een goede makelaar te herkennen. Hou rekening met deze tips, huur een top makelaar in en je huis zal snel verkocht worden

Previous Post
Next Post