8 redenen om een boxspring aan te schaffen

Ben je van plan om op korte termijn een nieuw bed aan te schaffen, maar twijfel je nog tussen een normaal ledikant of een boxspring? Onderstaand geven wij 7 redenen waarom een boxspring in jouw huis niet mag ontbreken.

1. Betaalbaar
Een aantal jaar geleden waren boxsprings relatief duur, maar tegenwoordig zijn boxsprings niet per definitie duurder dan een ‘normaal bed’. Dit komt omdat de populariteit van de boxspring de afgelopen jaren flink zijn gestegen. Hierdoor zijn er nieuwe en goedkopere varianten op de markt zijn verschenen.
2. Gemakkelijk te monteren
Onleesbare handleidingen met tientallen stappen, missende onderdelen en niet goed aangedraaide schroeven. Dit zijn veel voorkomende problemen bij het inelkaar zetten van een ledikant. Het inelkaar zetten van een ledikant kost veel tijd, levert vaak problemen én irritaties op. Daarnaast wordt het vaak gezien als een intensieve en vervelende klus. Het voordeel van een boxspring is dat het in vier losse onderdelen wordt aangeleverd: het matras, de box, het hoofdbord en de poten. Het monteren van een ledikant kost slechts een paar minuten. Er komt geen boor of schroeven aan te pas en kan zelfs worden uitgevoerd door iemand met twee linkerhanden!
3. Duurzamer dan een ledikant
Over het algemeen is een boxspring duurzamer dan een ledikant. Bij een ledikant komt het regelmatig voor dat lattenbodems en onderdelen los komen te zitten, waardoor een ledikant eerder toe is aan vervanging. Een boxspring heeft geen loszittende onderdelen en gaat over het algemeen langer mee dan een ledikant.
4. Comfortabel
De gemiddelde Nederlander slaapt gemiddeld 8 uur per dag. Een goede nachtrust in een comfortabel bed is daarom van belang, niet waar? Een boxspring geeft drie keer meer ondersteuning dan een ledikant. Daarnaast bevat matras van een boxspring een binnenvering. De combinatie van een binnenvering op een verende bodem ligt erg comfortabel en zorgt ervoor dat je uitgerust opstaat!
5. Gemakkelijker in en uit bed
De hoogte van een boxspringcombinatie is over het algemeen hoger dan die van een ledikant. De hoogte zorgt ervoor dat je prettig in en uit bed stapt en je bed tevens gemakkelijker kan opmaken!
6. Elektrische boxspring
Naast een vlakke boxspring heb je vaak de mogelijkheid om ook te kiezen voor een elektrisch verstelbare variant. Het voordeel van een elektrische boxspring is dat het extra comfort biedt bij het kijken van televisie of het lezen van een boek.
7. Ventilatie
Wat is er nou lekkerder dan slapen in een fris bed? Een groot voordeel is dat een boxspring bestaat uit twee onderdelen, een box en een matras. De twee onafhankelijke onderdelen zorgen ervoor dat de boxspring goed ventileert en jij in een fris bed slaapt!
8. Aantrekkelijk
Een standaard boxspring is gestoffeerd en straalt luxe uit. Daarnaast zijn ze vaak beschikbaar in verschillende stoffen en kleuren en zijn aan te passen aan persoonlijke smaak. Daarnaast ziet een gepersonaliseerde boxspring er aantrekkelijk uit in elke slaapkamer!
Waar valt bij jou de keuze op en waarom?

Previous Post
Next Post