De leukste uitjes in Haarlem

Toerist in eigen land spelen? Dan is Haarlem een bestemming die je zeker niet moet overslaan. De rijke historie, bourgondische sfeer en het hoogwaardige culturele aanbod maken een dagje Haarlem een uitje om niet snel te vergeten. Geen idee waar je moet beginnen? We hebben 5 uitjes in Haarlem voor je op een rij gezet.

1. Het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum is een prachtig museum met twee verschillende locaties in Haarlem: Hal en Hof. Locatie Hal is de culturele hotspot aan de Grote Markt. Op locatie Hof wordt de stedelijke kunstcollectie tentoongesteld, met tal van hoogtepunten uit de Gouden Eeuw. Een toegangsbewijs kost € 16,-, voor kinderen t/m 18 jaar is de entree gratis.

2. Haarlemse hofjes

De Haarlemse hofjes zijn rustieke binnentuinen, rond historische kleine woningen. Mooie versierde gevels met familiewapens laten zien hoe rijke weldoeners al vanaf de 14e eeuw huisjes lieten bouwen voor arme, alleenstaande vrouwen en weduwen. Het oudste hofje stamt uit 1395. En hoewel ze dus eeuwenoud zijn, zijn de hofjes nog steeds erg populair om in te wonen. Een bijzonder gezicht!

3. Linnaeushof

Net buiten Haarlem, in Bennebroek, ligt Europa’s grootste speeltuin: Linnaeushof. Een perfect uitje voor het hele gezin. Kinderen kunnen hier genieten van meer dan 350 speeltoestellen, zoals: waterfietsen, een super glijbaan, een hindernisbaan, hobbelfietsen, de Trein Expres, de kartbaan en nog veel meer.

4. Een rondvaart door Haarlem

Vanaf het water is Haarlem nóg mooier. Tijdens een rondvaart door de stad vertelt een schipper je alles over de rijke historie. De boot vertrekt vanaf het Boothuys en de tocht duurt in totaal zo’n 50 minuten. Onderweg genieten jullie van windmolens, bruggetjes, prachtige herenhuizen en de middeleeuwse grachten.

5. Bedrijfsuitjes in Haarlem

Een een bedrijfsuitje in Haarlem is zo geregeld. Er worden tientallen verschillende activiteiten georganiseerd. Van sportieve bedrijfsuitjes tot spellen, escape rooms, (moord)diners en libdubs. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te regelen in Haarlem. Voor bedrijfsuitjes wordt altijd een prijs per persoon aangegeven. Bij sommige activiteiten is een minimum aantal deelnemers vereist.

Previous Post
Next Post