Een woning kopen in Apeldoorn? Tips en trucs!

Een woning kopen in Apeldoorn begint met oriënteren.  Hoe vind je een goede makelaar? Hoeveel kun je maximaal lenen? Tips en trucs voordat de zoektocht begint.

Zet je woonwensen op een rij

Zet voordat je naar huizen gaat kijken eerst op een rijtje wat je wilt. Bedenk aan welke wensen je droomhuis moet voldoen. Zoek je bijvoorbeeld nieuwbouw of bestaande bouw? En het is ook belangrijk  om na te denken over de ligging. Woon je liever in een rustige, kindvriendelijke wijk aan de rand van de stad of kies je voor de drukte van het centrum? En wat voor type huis wil je? Een appartement, rijtjeswoning, twee-onder-een-kap, een herenhuis? Allemaal dingen waar je over na moet denken.

Wat ben je waard?

Weet je wat je wilt, dan is het ook goed om te checken wat je waard bent voordat je huizenjacht begint. Ons advies is om een onafhankelijk financieel adviseur in te schakelen. Deze hypotheekadviseur in Apeldoorn bijvoorbeeld. Zij kunnen je helpen met de juiste keuze voor een hypotheek en in elke fase van het kooptraject ondersteunen. Wil je een nieuwbouwwoning kopen? Het is ook mogelijk om een hypotheek af te sluiten voordat de bouw van het huis is gestart. De projectontwikkelaar van de woning vraagt in zo’n geval om een haalbaarheidscheck. Bij een dergelijke check neemt een hypotheekadviseur jouw financiële situatie onder de loep en geeft op basis daarvan een verklaring af waarmee de projectontwikkelaar de zekerheid heeft dat jij financieel capabel bent.

Op huizenjacht

Alles op een rijtje? Dan kan de huizenjacht beginnen! Ook hierbij is het goed om een professional in te schakelen. Een verkoopmakelaar begeleidt de verkoop van je woning van A tot Z. Of hij stapt halverwege in en regelt alleen afrondende zaken. Het is maar net waar je de voorkeur aangeeft. Zo kan hij bijvoorbeeld helpen met het vaststellen van de vraagprijs, de bemiddeling en met het eindbod. Kies wel echt voor een verkoopmakelaar en niet voor een makelaar die zowel de verkopende partij als de koper begeleidt. Op die manier ben je ervan verzekerd dat de makelaar ook écht in jouw belangen handelt.

Previous Post
Next Post