Hypotheekadvies in Apeldoorn, zo begin je!

Hoewel je wat hypotheekadvies betreft vrij bent om je landelijk te oriënteren, kiezen de meeste mensen toch voor een expert uit de regio. Maar hoe selecteer je de beste adviseur bij jou in de buurt? We helpen je opweg aan de hand van een klant die op zoek is naar hypotheekadvies in Apeldoorn. 

Hypotheekadvies in Apeldoorn

De voorbereiding

Martijn en Manon zijn starters op de woningmarkt. Op dit moment huren ze nog een woning, maar ze willen dolgraag hun eerste eigen huis kopen. Hun eerste stap is de voorbereiding. Op een avond dat ze beiden thuis zijn zetten ze hun woonwensen op een rijtje:

  • een nieuwbouwwoning
  • wijk: De maten
  • een winkelcentrum in de buurt 
  • kindvriendelijk, met het oog op de toekomst
  • een rijtjeswoning of twee-onder-een-kap
  • een tuin op het zuiden

De financiële haalbaarheid

Nu Martijn en Manon weten wat ze willen qua woning, is het financiële plaatje de volgende stap. Om te weten in welke prijsklasse ze kunnen gaan zoeken, moeten ze eerst uitzoeken hoeveel ze maximaal kunnen lenen. Hypotheekadvies Apeldoorn is hun startpunt voor de beste hypotheek tegen de laagste maandlasten. Het stel is op zoek naar een nieuwbouwwoning, het is in zo’n geval ook mogelijk om een hypotheek af te sluiten voordat de bouw start. Een adviseur kan alles vertellen over de haalbaarheidscheck die hiervoor nodig is en Martijn en Manon van begin tot eind begeleiden. Daarnaast krijgen ze o.a. advies over de hypoteekvorm die het best bij hen past en over de mogelijkheden wat betreft rentevaste periodes.

Woning winkelen

De financiële haalbaarheid in kaart, dan kan het leukste gedeelte beginnen: huizen shoppen! Hierbij begeleidt een makelaar het stel. De selectie begint op wijk en prijsklasse. Welk prijskaartje past binnen het budget en matcht ook met de woonwensen? Een makelaar selecteert verschillende woningen voor het stel, waar bezichtigingen worden gepland en Martijn en Manon worden helemaal verliefd op een rijtjeshuis in De Maten, vlak naast een winkelcentrum én speeltuin. Via de makelaar brengen ze een bod uit en gaan in onderhandeling met de verkopende partij. Om er zeker van te zijn dat de makelaar volledig in hun belang handelt, hebben ze gekozen voor een verkoopmakelaar en niet voor een makelaar die beide partijen vertegenwoordigt. 
Twee maanden later krijgt het happy couple de sleutel van hun nieuwe woning en kan het klussen beginnen!

Previous Post
Next Post