Als starter een huis kopen in Deventer

Een geschikte woning vinden is niet eenvoudig, zeker als starter op de woningmarkt kan het behoorlijk lastig zijn. De huurprijzen blijven maar stijgen en door de krapte op de woningmarkt is een betaalbare koopwoning vinden ook lastig. Als starter een huis kopen in Deventer? We helpen je opweg!

Woningaanbod Deventer

Calcasa, een bedrijf gespecialiseerd in data-analyse voor vastgoed, publiceerde onlangs nieuwe cijfer omtrent het woningaanbod. Ze bekeken voor alle gemeenten in Nederland welke koopwoningen betaalbaar zijn. Woningzoekende werden hierbij in vier groepen opgedeeld:

  • Een starter met een HBO- of WO-diploma (gemiddeld jaarinkomen: €33.000)
  • Een leraar basisonderwijs (gemiddeld jaarinkomen €42.000)
  • Een journalist (gemiddeld jaarinkomen €61.000)
  • Een manager (gemiddeld jaarinkomen €97.000)

In Deventer geldt dat 8,4 procent van de koopwoningen geschikt is voor starters, 20,8 procent voor de leraren, 66 procent voor journalisten en managers hebben het voorrecht om uit 94,1 procent van de koopwoningen te kunnen kiezen.

Hypotheekadvies Deventer

Starters hebben het dus aanzienlijk moeilijker op de woningmarkt. Om te kijken ‘wat je waard bent’ kun je daarom het best meteen aan het begin van de zoektocht naar een nieuwe woning op zoek gaan naar hypotheekadvies in Deventer. Een erkend adviseur in de buurt, die je van begin tot eind kan ondersteunen in het traject. En hoewel het je wat hypotheekadvies betreft vrij staat om je landelijk te oriënteren, weet een expert in de buurt vaak toch nét even iets meer. Hij kent de omgeving, de gemiddelde huizenprijzen en collega’s in de buurt – die wellicht de verkopende partij vertegenwoordigen.

Tips

Wil je goed beslagen ten ijs komen en er zeker van zijn dat alle woonwensen kunnen worden gerealiseerd binnen jouw budget? Een paar tips!

  • Schrijf vooraf al je woonwensen op, denk hierbij aan het type woning, de wijk, de ligging etc.
  • Verdiep je alvast in de verschillende hypotheekvormen
  • Bekijk het aanbod van verschillende makelaars
  • Zorg dat al het benodigde papierwerk al klaar ligt
Previous Post
Next Post