Flexibele kinderopvang Amsterdam voor flex ouders

Niet iedereen heeft een negen tot vijf baan. Sterker nog: meer en meer mensen hebben te maken met flexibele werktijden. Ook ouders van jonge kinderen. Dan is een kinderdagverblijf met standaard openingstijden geen optie. Wat dan wel? Flexibele kinderopvang Amsterdam!

Drie miljoen flexwerkers

In 2018 telde Nederland ruim 3 miljoen flexwerkers (15 tot 75 jaar), van wie bijna 2 miljoen flexibele werknemers en 1,1 miljoen zzp’ers. Dat is een stijging van het aantal flexwerkers van 76 procent ten opzichte van 2003. Zo meldt het Algemeen Dagblad op basis van onderzoek van het CBS en TNO. Zo is bijvoorbeeld maar liefst 63 procent van de medewerkers van het klantcontactcentrum van de Gemeente Amsterdam flexwerker. Maar ook in andere branches komen onregelmatige werktijden steeds vaker voor. In de horeca, bouw en zakelijke dienstverlening bijvoorbeeld. 

Flex ouders

Maar kun je eigenlijk wel ‘flexxen’ als je papa en mama bent? Hoe combineer je wisselende werktijden met schooltijden en/of oppas? Opa en oma kunnen niet op elk uur van de dag en doordeweeks altijd maar logeren voelt ook niet goed. Gastouders dan? Kan een optie zijn, maar dan moeten zij wel bereid zijn om buiten reguliere tijden in te springen. Dat is helaas niet altijd het geval.

Flexibele kinderopvang Amsterdam

Flex ouders in Amsterdam hoeven zich niet meer druk te maken over hun oppasadres. Daar biedt Oya’s Childcare flexibele kinderopvang, voor vaders en moeders die geen vaste werktijden hebben. Vaste tijden, daar doen ze sowieso niet! Er zijn geen standaard momenten voor het brengen en halen, alles wordt afgestemd op jullie agenda en op die van de kids. Er is altijd een extra personeelslid aanwezig die het proces begeleidt en ‘laatblijvers’ worden waar mogelijk bij elkaar in de groep geplaatst, zodat niemand zich buitengesloten voelt. Happy ouders, happy kids. Win, win!

3 tips voor ouders die flexibel werken

1. ‘Flexibel flexibel’ werken

Komt een bepaald moment echt heel slecht uit qua opvang, probeer dat met je werkgever te overleggen of je de werkzaamheden op een ander moment kunt doen.

2. Een flexibele werkplek

In sommige gevallen is het mogelijk om vanuit huis precies dezelfde werkzaamheden uit te voeren als op kantoor. Wellicht is thuiswerken een optie in geval van nood.

3. Creatief met oppas

Kijk je familie nog één keer lief aan! Misschien is er wel een nichtje die een extra zakcentje kan gebruiken en met liefde op jullie kids past? Of een vriendje of vriendinnetje waar ze kind aan huis zijn. Een beetje creativiteit is vereist in je ouderschapsplan!

Previous Post
Next Post