Hoe vind ik de beste makelaar in Curaçao?

Verhuizen naar Curaçao is populair onder Nederlanders, vooral omdat er op het tropische eiland naast Papiaments, Engels en Nederlands wordt gesproken. Ben je op zoek naar een (vakantie)woning op Curaçao? Dan volgen hieronder een aantal tips voor het vinden van de beste makelaar in Curacao en waar u op moet letten bij de aanschaf van een huis in Curaçao.

Makelaar vinden

Omdat Curaçao een populair eiland is voor zowel vakantie als emigratie, zijn er veel makelaars te vinden. Je kunt uit zo’n ongeveer honderd makelaars kiezen, maar hoe maak je nou de juiste keuze? Veel van deze makelaars hebben een website met beeldmateriaal, zodat je vanuit Nederland al de eerste stappen kan nemen in het vinden van een geschikte woning voor jou. Check deze websites op keurmerken en of het een professionele uitstraling heeft. Let er daarnaast op dat het aanbod actueel is en hoe het contact met de makelaar verloopt. Houd er daarbij rekening mee dat contact leggen met een makelaar in Curaçao wat langer kan duren dan in Nederland. 

Waar moet je op letten

Als je vanuit Nederland op zoek bent naar een huis, appartement of andere woongelegenheid op Curaçao is het lastig om een goede bezichtiging te doen. Het kan daarom handig zijn om eerst een poos iets te huren op Curaçao alvorens je besluit iets te kopen, zodat je zelf de bezichtigingen kan door. Ook kan je een derde partij vragen om voor jou de bezichtiging te doen. Let bij het bezichtigen van een huis ook op de omgeving zoals wegen, strand, afstand tot supermarkten, scholen etc. De Oostkant van Willemstad is vooral onder Nederlanders erg populair om te wonen, maar een nadeel hier is dat het er erg druk kan zijn op de weg. Voel je je er niet zeker bij om een woning aan te schaffen op Curaçao, dan kan je altijd nog een aankoopmakelaar inschakelen. Ondanks dat een aankoopmakelaar extra kosten met zich meebrengt, kan deze zichzelf snel terugverdienen doordat hij of zij verstand heeft van de huizenmarkt op Curaçao en weet goed waar je op moet letten bij het kopen van een woning.

Previous Post
Next Post