5 Tips om jouw zolder te isoleren

Het isoleren van jouw zolder is nodig, omdat vocht het isolatiemateriaal kan aantasten en hierdoor zal de conditie van je huis verslechteren. Vocht trekt naar boven en dan komt het terecht op zolder. Gelukkig bestaat er folie die waterkerend is waardoor je je huis tegen opstijgend en doortrekkend vocht beschermd. Deze folie wordt ook gebruikt om nokvorsten, kozijnaansluitingen en funderingen af te dichten. Hiernaast zijn nog andere tips voor het isoleren van je zolder en deze lees je hier.

Tip 1: Folie
Een erg belangrijke tip is het gebruiken van DPC folie en dit zorgt ervoor dat optrekkend vocht zich in de constructie keert. Hierdoor behoud je een goede conditie van je huis, omdat doortrekkend vocht zorgt voor beschadiging van de binnenmuren. Dit kan leiden tot schimmel, een hoge luchtvochtigheid in huis en een energierekening die hoger is. Dit heeft dus niet alleen gevolgen voor je huis, maar ook voor je gezondheid bijvoorbeeld door schimmels. De folie is voor in funderingen, nokvorsten, industriële binnen spouwmuren, muurlateien en overige plekken waar dit nodig is. Vochtigheid en damp trekt naar boven en daardoor is je zolder kwetsbaar. Hier is dus behoefte aan deze waterkerende folie. Experts bieden altijd hulp aan voor vragen en advies, dus dat komt helemaal goed.

Tip 2: Isoleren van houten zoldervloer
Als je een houten vloer hebt die niet massief is kan je de ruimtes opvullen tussen de vloerbalken met isolatiemateriaal. Damp remmende folie is hierbij onmisbaar. Het isoleren van je zolder vloer zorgt voor besparing van stookkosten doordat warmte niet meer naar de zolder verdwijnt. Voor een houten vloer zijn isolatieplaten van minerale wol geschikt en de zolder is dan vaak een opslagruimte.

Tip 3: Isoleren van massief type vloer
Voor het isoleren van een massief type vloer gebruik je meestal druk vaste isolatieplaten. Hierbij plaats je eerst damp remmende folie en daarna plaats je het isolatiemateriaal. Hierdoor verdwijnt de warmte niet naar de zolder en wordt optrekkend en doortrekkend vocht ook tegen gehouden.

Tip 4: Isoleren van het dak
Als je de zolder wil betrekken bij je woonruimte dan is het een goed idee om je dak te isoleren. Hierbij kan je het beste isolatiedekens gebruiken en het dak kan zowel van binnen als van buiten geïsoleerd worden.

Tips 5: Isoleren van het dak en de vloer
Voor de optimale isolatie kan je ook kiezen voor het isoleren van je dak en zoldervloer. Het isoleren van je zolder is van belang en door damp remmende en waterkerende folie bescherm je je huis, gezondheid en je bespaart er onnodige kosten mee.

Previous Post
Next Post