Nooit meer pijn na het slapen

Veel mensen ervaren pijn tijdens of na het slapen. Last van heup door matras komt vaak voor, maar ook andere klachten zoals rugpijn, nekpijn en hoofdpijn ervaren mensen na het wakker worden. Wat zijn de oorzaken van deze pijntjes en belangrijker wat kun je er tegen doen? Heb je last van pijn na het slapen dan wil je dit soort problemen oplossen en voorkomen.

Oorzaken van pijn terwijl je slaapt

Word je wakker met hoofdpijn dan kan de oorzaak spanningshoofdpijn zijn. Dit is een veelvoorkomende hoofdpijn en de oorzaak is te veel spanning op de spieren. Dit zorgt voor een drukkend gevoel aan beide kanten van je hoofd. Oorzaak van dit soort hoofdpijn kan verschillend zijn. Denk aan angst, kou of stress. Ook kan de oorzaak een verkeerde houding zijn tijdens het slapen. Heb je nek of schouderpijn na het slapen dan ligt de oorzaak meestal bij een verkeerde houding. Je nek en rug moeten tijdens het slapen namelijk op een ontspannende manier liggen. Lig je verkeerd door een slecht kussen of slecht matras dan kan dat nek of rugklacht opleveren. Ook kan een slechte houding ervoor zorgen dat je last kunt krijgen van lage rugklachten. Een niet comfortabele manier van slapen kan de druk op je ruggengraat verhogen. Zo kan het zijn dat je wakker wordt met lage rugklachten.

Tips om zonder pijn wakker te worden na het slapen

Het verstoren van de slaap en met pijn wakker worden komen op vele manieren voor. Om goed te kunnen slapen en wakker te worden zonder pijn is het goed na te gaan of je een juiste kussen en juist matras hebt. De meeste mensen zijn zich hier gelukkig al bewust van, maar heb je pijn na het wakker worden dan is het goed om te kijken naar een ander matras en kussen. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om zonder pijn wakker te worden en lekker te kunnen slapen. Zorg bijvoorbeeld voor een goed avondroutine. Heb je een constante avondroutine met dezelfde bedtijd dan reguleer je je slaapritme. Je zorgt met dit ritme dat je op elke avond op dezelfde tijd moe wordt en op dezelfde tijd wakker wordt. Een goede avond routine aanbrengen kan zorgen voor minder pijn tijdens het wakker worden en betere slaapkwaliteit. Tot slot kan je besluiten om gebruik te maken van een slaap supplement zoals valeriaan, melatonine of magnesium. Met deze slaap supplementen kun je de slaapkwaliteit enorm verhogen en uitgerust en zonder pijn wakker worden. Dit soort supplementen zijn zonder recept in de winkel te verkrijgen.

Previous Post
Next Post