Kunststof producten voor jouw huis

Wil je ook een bijzonder en uniek interieur? Als je in een woonmagazine bladert kom je allerlei ideeën tegen om je interieur mee te verfraaien zoals armaturen voor lampen, hangrekjes en plantenbakken. Heb je zelf een origineel idee maar kun je wat je zoekt nergens vinden, of heb je een bijzondere plantenbak waar je er graag meer van zou willen hebben, dan kun je dat ook zelf laten maken of vermeerderen door het te laten spuitgieten. Hieronder kun je lezen wat spuitgieten nu eigenlijk is en wat je ermee kunt doen.

Spuitgieten, een bijzondere manier om kunststof producten voor in huis te maken

Spuitgieten is een methode om kunststof producten te produceren. Met deze methode worden eerst kunststof bolletjes gesmolten totdat het vloeibaar wordt, en vervolgens wordt de vloeibare massa in een mal gespoten. Als de vloeibare kunststof na een tijdje is afgekoeld en gestold kan de mal worden weggehaald en kun je het product eruit halen. Het mooie van dit proces is dat je de mal telkens weer overnieuw kan blijven gebruiken zodat je van één object vrij makkelijk identieke kopieën kan maken. Je kunt spuitgieten daarom toepassen voor een hele kleine oplage maar eveneens als je honderden identieke kopieën van een object wilt hebben. Spuitgieten wordt uiteraard industrieel gebruikt, maar laat je kunststof spuitgieten bij QDP dan kun je als particulier ook leuke producten voor in huis laten maken.

Wat kun je maken voor een interieur met spuitgieten?

Spuitgieten kan met bijna alle kunststoffen, en daardoor is het mogelijk om bijna alles wat van kunststof is gemaakt met deze methode te maken. De meest gebruikte kunststof is Polypropyleen wat wordt afgekort naar PP, waar bijvoorbeeld veel plantenbakken en kunststof bloempotten van worden gemaakt.  Wil je bijvoorbeeld bijzondere plantenbakken voor in huis om een ‘living wall’ of levend schilderij te maken, dan kun je dat laten spuitgieten. Maar ook kaarsenhouders, onderzetters, fotolijsten en andere woondecoraties kun je heel goed laten maken door middel van spuitgieten.

De voordelen van kunststof producten voor in huis te laten spuitgieten

Het grote voordeel van spuitgieten is dat je met dezelfde mal keer op keer een identiek product kunt laten gieten. Deze methode is daardoor meer geschikt om te gebruiken als je meerdere identieke producten nodig hebt, want het maken van de mal kost meer tijd dan het spuitgieten zelf. Wil je bijvoorbeeld scheidingsmuur in je huiskamer maken die opgebouwd is uit meerdere ‘living picture frames’ die gevuld zijn met hangplanten, dan is spuitgieten daarvoor de beste oplossing.

Previous Post
Next Post