Wanneer vervang je een rolluikmotor bij rolluiken?


U heeft een mooi rolluik aangeschaft, een mooie motor erbij maar nu is het een aantal jaar verder en eigenlijk vraagt u zichzelf af wanneer de motor van een rolluik moet worden vervangen? Want het lijkt u logisch dat na een aantal jaar gebruiken er slijtage zal optreden en eens in de zoveel tijd het moet worden vervangen? In dit artikel ga ik u wat meer vertellen over rolluiken An zich, verschillende soorten motoren en hoe dat zit met onderhoudt.

Rolluiken

Wellicht leest u dit artikel en heeft u zelf eigenlijk helemaal geen rolluiken. Rolluiken zijn naast natuurlijk dat het de zon buiten moet houden nog goed te gebruiken voor andere doeleinden. Ten eerste houdt het dieven beter buiten. Een dief zal zich nog wel is achter zijn/haar oor krabben als hij uw huis wilt gaan binnen treden als er sterke rolluiken zitten.
Als tweede verhoogt het de waarde van uw woning. Door rolluiken gaat uw isolatie waarde van het huis om hoog en dit is goed voor de eventuele verkoopprijs. Het bied daarnaast ook vele voordelen qua leefbaarheid.
U krijgt meer privacy, door het dicht doen van de rolluiken is de mogelijkheid van pottenkijkers erg verminderd, u kunt de rolluiken sluiten wanneer u het graag donker heeft in de woning maar ook wanneer u de zon buiten wilt houden.

Rolluiken bediening

De bediening van een rolluik heeft verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een handmatige bediening, voor een elektrische bediening doormiddel van een draaiknop of het zelfs via een afstandsbediening waar u geen moeite voor hoeft te doen dus.
U vraagt zich natuurlijk af wat het onderhoud is voor zo’n elektrisch bedienbare rolluik. Op het moment dat u een rolluik ongeveer 4 keer per dag gebruikt, gaat een motor ongeveer 10 jaar mee en is dan aan vervanging toe. Een motor kan ook nog op andere manieren kapot gaan en daarom vervangen moet worden.
De motor kan door een fabrieksfout defect gaan en daarom kan de motor minder lang meegaan. U laat de motor te warm worden door overmatig en nutteloos gebruik, dit kan de motor kapot maken of de verslijting gewoon versnellen.

Kosten van een rolluik

Bent u op zoek naar een nieuwe rolluik of juist opzoek naar uw eerste rolluik? En vraagt u zich af wat de kosten daar van zijn? De criteria van de prijs zijn gebaseerd op de volgende punten:
Als eerste de grootte van het rolluik, ten tweede is het materiaal ervan bepalend, ten derde is de bediening relevant en als laatste de installatie ervan. Wilt u het zelf instaleren of laat u het een professioneel bedrijf uitvoeren.
Bent u op zoek naar een rolluik of heeft u nog eventuele vragen en/of andere opmerkingen? U kunt op onze site alle mogelijkheden en informatie erover vinden, maar u kunt ook contact met ons op nemen. Wij staan graag klaar voor u en zien u graag tegemoet.

Previous Post
Next Post