Wanneer moet je kiezen voor een bouwkundige keuring?

Bij een bouwkundige keuring wordt het huis dat jij graag voor ogen hebt nog eens goed geïnspecteerd door een expert. Als gevolg van een wetenschappelijke analyse en een objectief rapport heb je voldoende informatie over de staat waarin de woning verkeerd. Deze informatie heb je nodig bij het kopen van een woning. Wellicht dat jij je afvraagt wanneer je moet kiezen voor een bouwkundige keuring. De mogelijkheid om te kiezen voor een bouwkundige keuring bestaat altijd als je van plan bent om een woning te kopen. Deze keuring inzetten is verstandig op het moment dat jij een huis wenst te kopen dat veel opknapwerk vereist. Voor een woning die uitstekend lijkt geldt dat het tevens verstandig is om te kiezen voor een bouwkundige keuring.

Een woning opknappen
Indien je een woning koopt die je vervolgens moet opknappen dan heeft een bouwkundige keuring met name een praktische betekenis. Aan de hand van een rapport komt immers duidelijk naar voren wat de visie is van een expert op de woning. Een professioneel rapport zal verschijnen waarin alle sterke en zwakke punten genoemd worden voor het huis. Op basis van deze kennis kan je vervolgens weten wat er opgeknapt moet worden bij deze woning. Je weet na afloop van de keuring of de staat van de woning goed is en of er nog vele extra investeringen in het huis nodig zijn of niet.

Een bouwkundige keuring bij een uitstekende woning
Het is tevens mogelijk om te kiezen voor een bouwkundige keuring indien jij van plan bent om een woning te kopen die er uitstekend uitziet. Zelfs bij dit scenario is het belangrijk om te kiezen voor een bouwkundige keuring, aangezien er sprake kan zijn van een vertekend beeld bij de woning. Je bent wellicht erg enthousiast over de woning waardoor jij de zwakke punten van de woning niet waarneemt. De expert die langskomt voor een inspectie zal dit vertekende beeld bij jou doorprikken, waardoor jij in staat bent om betere keuzes te maken gericht op het kopen van de juiste woning.

De visuele inspectie bij jouw woning
De bouwkundige keuring bestaat in eerste instantie uit een visuele inspectie gedaan door een expert. Een vakman of vakvrouw zal gedurende anderhalf uur door het huis lopen en vervolgens in begrijpelijke taal uitleggen aan jou wat hij of zij ziet. Het is immers voor jou als kopende partij mogelijk om bij de visuele inspectie aanwezig te zijn. Hierdoor kan je vragen stellen aan expert over eventuele zwakke punten van de woning. Hoe meer informatie je krijgt, hoe vollediger en objectiever het beeld is dat je van de woning krijgt.

Een rapport opstellen
Een onderdeel van een bouwkundige keuring is dat een expert tevens in staat is om een bouwkundig rapport op te stellen. Dit is een mogelijkheid die vaak wat extra geld kost, echter heb je hierdoor wel meer informatie over de woning. Het rapport dat de expert opstelt verschaft informatie over de woning. De expert zal kijken naar de staat van dienst waarin de woning verkeerd en hierin aandacht geven aan de constructie en het model van de woning.

 

Tip: Keuringshuis.nl

Previous Post
Next Post