Een helpende hand bij verzuim

Heb jij verzuimbegeleiding nodig of is jouw bedrijf toe aan een betrouwbare verzuimconsulent? Dan staat VerzuimService Desk voor jou klaar. Het is belangrijk voor een bedrijf om het verzuimprotocol goed in handen te houden. Het is namelijk een manier waarop jouw bedrijf veel geld kan verliezen wanneer het niet goed grip heeft op de situatie. Daarnaast biedt goede verzuimbegeleiding ook zekerheid voor jouw werknemers, aangezien ze weten dat je klaar staat om hun te ondersteunen wanneer ze te maken krijgen met echte gezondheidsproblemen. Over het algemeen promoot het dus een transparantere omgeving.

 

Waarom heb je verzuimbegeleiding nodig?

Het is niet gek dat je als bedrijf jezelf afvraagt of je daadwerkelijk verzuimbegeleiding nodig hebt. Misschien heb je het idee dat je al genoeg controle hebt op het verzuimen op werk of denk je dat het simpelweg geen noodzaak is om begeleiding op dit gebied te zoeken. Niks is minder waar. Voor werkgevers is het verzuimbeleid enorm van belang. Wanneer jouw werknemers zich prettig voelen in de groep en ze gezond zijn, zal het werk beter en sneller worden verricht. Zodra dit niet het geval is, zullen jouw werknemers vaker verzuimen dan je zou willen. Het is dus zeker te constateren dat het belangrijk is om jouw verzuimcijfers zo laag mogelijk te houden voor het bestwil van jouw werknemers en jouw organisatie.

 

Wat komt een verzuimbegeleiding doen?

Zoals hierboven al kort genoemd is, hebben organisaties of bedrijven met een gezonde en open werksfeer veel minder te maken met verzuimen dan organisaties en bedrijven waar een zware en onprettige werksfeer hangt. Een van de belangrijkste zaken die een verzuimbegeleider dus komt doen, is het analyseren van de omgeving. Hoe goed werken de medewerkers en hoe prettig voelen zij zich op werk? Daarnaast wordt er ook gekeken naar andere aspecten. Vanuit al deze informatie kan er een plan worden samengesteld die samen met de werkgever wordt doorgenomen. Dit plan zal dus zorgen dat jouw bedrijf meer grip krijgt op verzuimen, terwijl jouw medewerkers productiever en prettiger op het werk zijn.

 

De effectiviteit van verzuimbegeleiding

Het is keer op keer weer bewezen hoe effectief het plan van aanpak werkt tegen verzuimen. Ondanks dat je wellicht twijfels hebt in het begin, is het dus te bewijzen aan de hand van data dat het impact maakt. Het maakt niet uit wat voor aandachtspunten eruit komen, het belangrijkste is dat het altijd wordt opgesteld om jouw bedrijf ten goede te doen. De verzuimbegeleiding staat klaar om je te coachen door het traject.

Previous Post
Next Post