Betaalbaar HTML laten coderen

Een HTML developer inhuren kan je project maken of breken. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan en niet gelijk de eerste de beste kandidaat in te huren. Geef je de zoekopdracht uit aan een intermediair dan zal deze met verschillende kandidaten komen. Je doet er niet verkeerd aan om de niveaus met elkaar te gaan vergelijken en het gesprek aan te gaan. Het is normaal om een keuze te maken uit verschillende kandidaten. Een aantal tips bij het inhuren van een HTML developer en hoe je het betaalbaar houdt. 

 

Schrik niet van het uurtarief

Het komt van voor dat HTML developers worden afgewezen omdat ze met een te hoog uurtarief komen. Het is zo dat de ervaren developers zich eerder al hebben bewezen en daarom meer vragen. Alleen het uurtarief zelf zegt weinig over de totale kosten van het hele project. Een matige HTML developer zal drie keer langer doen over de klus dan een ervaren HTML developer. Daarnaast kan het nog erger als de betreffende HTML developer slecht heeft opgezet, de code onveilig is en uiteindelijk direct de prullenbak in kan. Schrik daarom niet van een te hoog uurtarief.

 

Het tarief van freelancers wordt vaak vergeleken met een salaris

Opdrachtgevers schrikken vaak van het tarief van freelancers als ze het omrekenen naar een normaal salaris. En deze vergelijking is niet helemaal eerlijk. Freelancers zijn namelijk verantwoordelijk voor pensioenopbouw, ziekte, arbeidsongeschiktheid, opleidingen, verzekeringen en meer. Daarnaast is een freelancer niet altijd 100% billable en loopt ondernemersrisico. De kosten van een werknemer worden vaak onderschat. Uiteindelijk is het een kwestie van vraag en aanbod. Het is zo dat freelancers goed worden betaald, met name als ze technieken kennen die erg populair zijn.

Zorg dat je snel reageert

De meeste HTML developers worden vaak benaderd voor opdrachten. Het is dan ook zo dat freelancer kiezen uit verschillende opdrachten. Ben je heel enthousiast over een kandidaat dan is het belangrijk dat je snel reageert. Nodig hem of haar direct uit voor een gesprek. Je maakt een positieve indruk en daarmee vergroot je de kans dat je de developer kunt inhuren.

 

Vraag altijd aan de developer om een voorbeeldcode

Het niveau van developers kan heel groot zijn. Een stukje programmeercode geeft je snel een eerste indruk. Twijfel dan ook niet om zo’n stukje code aan te vragen bij de betreffende developer. Dit geeft namelijk jou al veel informatie hoe het met de programmers skill van de developer zit.

Previous Post
Next Post