Wat verdien je in de civiele techniek?

Je hebt een grote kans op een baan als je kiest voor een technische studie. Verder is het salaris voor een starter in de civiele techniek ook prima. Dit hangt natuurlijk deels wel af van je werkervaring en je leeftijd. Dus hoe langer je aan het werk bent, hoe meer ervaring je opdoet en hoe meer salaris je uiteindelijk krijgt. Wil je weten wat je verdient bij civiele techniek vacatures? Lees dan verder.

 

Salaris na je mbo-diploma

Tijdens je mbo-opleiding civiele techniek leer je veel over water-, weg- en grondbouw. Alles wat je hebt geleerd tijdens deze studie kan je vervolgens toepassen in de praktijk zodra je bent afgestudeerd. Het startsalaris van een junior werkvoorbereider ligt ongeveer tussen de 1800 en 2000 euro bruto per maand. De kans op een baan is erg groot na het afronden van je studie. Een ander voordeel is dat je salaris omhoog gaat wanneer je meer werkervaring opdoet.

 

Salaris na je hbo-diploma

Er zijn ook hbo-opleidingen in de civiele techniek. In dit vakgebied heerst nogal een schaarste op de arbeidsmarkt en bedrijven zoeken eigenlijk altijd wel een technische professional en daar hebben ze dan ook veel geld voor over. Je kan aan het werk bij onder andere een ontwerp- en adviesbureau, een bouwbedrijf, bij een aannemer of bij de overheid. Je regelt bij de uitvoering de coördinatie en je bent veel bezig met projecten voorbereiden. Het startsalaris ligt tussen de 2000 en 2500 euro bruto per maand. Bovendien krijg je vaak de ruimte om door te groeien en jezelf te ontwikkelen.

 

Salaris na je wo-diploma

Het gemiddelde startsalaris nadat je een universitaire studie hebt afgerond in de civiele techniek ligt tussen de 2400 en 2600 euro. Het salaris verschilt wel een beetje per bedrijf. Je bent hier ook veel bezig met het coördineren bij de uitvoering van een project en het voorbereiden ervan. Als je wilt kun je jezelf specialiseren in een discipline, het voordeel hiervan is dat je nog gewilder bent op de arbeidsmarkt. Je onderscheidt jezelf hierdoor van de rest.

Previous Post
Next Post