Maak je eigen horprofiel met horgaas op rol

In de zomer hebben de meeste mensen graag hun deuren en ramen open. Wat je dan juist niet wilt is dat er allerlei ongedierte in je huis komen. De oplossing is heel simpel een hor voor je ramen en deuren. Er zijn standaard modellen horren te vinden, maar het kan ook zo zijn dat je zelf horren wilt gaan maken als je een klusser bent. Voor klussers zijn er bij bouwmarkten en in webshops zelfmaakhorren te vinden. Je vindt alle benodigdheden om zelf aan de slag te gaan om je eigen hor te maken.

 

Het zelf maken van een horprofiel

Ga je het avontuur aan en besluit je om zelf een horprofiel te gaan maken? Dan is dit een klus wat je binnen een paar uur kan afronden mits je de juiste materialen tot je beschikking hebt. Als je het over juiste materialen hebt dan gaat het om horprofielen, horgaas op rol en overige horaccessoires. Er zijn horprofielen te vinden in diverse verschillende kleurtjes waarmee je een raamhor kunt maken dat helemaal past bij de rest van je interieur. Eenmaal de keuze gemaakt om zelf een hor te maken moet je eerst de maten van je kozijnen opmeten. Ga je horren zelf maken dan biedt dat altijd de juiste oplossing op maat aan.

 

Wat heb je precies nodig voor het maken van je eigen hor?

Een horprofiel, een horgaas en accessoires zoals een hoekprofiel en handgreep zijn de basis bij het zelf maken van een hor. Wat er precies nodig is voor het zelf maken van een hor ligt er helemaal aan of je een raamhor of een hor gaat maken voor je deur. Ben je er niet helemaal uit wat de juiste materialen zijn om een hor te maken doe dan altijd even navraag bij een bouwmarkt of neem contact op met een webshop gespecialiseerd in horprofielen. Zo kom je er snel achter wat je allemaal nodig moet hebben voor een maken van een horprofiel.

 

Wat zijn de kosten van een hor plaatsen?

Wanneer je besluit om zelf een hor te gaan plaatsen dan kan dat aardig in de kosten schelen. Een hor plaatsen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en met een beetje kennis is het zo gebeurd. Een inzethor plaatsen is bijvoorbeeld zo gedaan en dat scheelt je ruim 35% van de totale kosten. Bedenk dus altijd goed of je zelf een hor kunt plaatsen, want uiteindelijk kan dat je veel geld opleveren.

Previous Post
Next Post