Een gezond gebit voor de hond

Elk maand februari is de maand van het gebit. Wij als mensen schenken meestal dagelijks aandacht aan ons gebit, maar dat is niet altijd het geval bij onze huisdieren. Zo wordt tandsteen, tandplak en tandvleesontsteking regelmatig bij onze huisdieren over het hoofd gezien wat vervelende klachten tot gevolg kan hebben. Een aantal handige tips om het gebit van je hond zo goed mogelijk te houden. Dat kan al goed met hondensnacks.

 

De voeding draagt bij aan een gezond gebit

Voeding speelt een belangrijke rol bij het gebit van je hond. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale brokjes, zoals Vigor & Sage, met een formule wat het gebit van je hond optimaal houdt. De hondenbrokken hebben allerlei speciale kruiden die heel goed zijn voor het gebit van je hond. En de groene thee zorgt ervoor dat het schadelijke bacteriën in de mond verwijdert. Dit leidt weer tot een frissere adem en een stuk betere mondhygiëne.

 

Tandenpoetsen werkt ook altijd goed bij honden

Net zoals bij ons mensen werkt ook tandenpoetsen goed bij honden en katten. Het enige probleem is dat niet iedere hond hier even blij mee is om een tandenborstel in de bek te krijgen. Daarom doe je er goed aan dat je met je hond al op jonge leeftijd tanden poetst. Met een speciale tandenborstel, zoals van Beaphar, kun je effectief de tanden van je hond poetsen zonder enige problemen. Daarnaast is het aan te raden om een speciale tandpasta aan te schaffen met een leversmaak. In deze speciale tandpasta zitten allerlei enzymen die ervoor zorgen dat de tandplak van je hond z’n tanden verwijderd worden.

 

Kauwen is een hele goede manier om de tanden van je hond gezond te houden

Het laten kauwen van je hond is een van de bekendste en beste manieren om de tanden van je hond gezond te houden. Dit is heel goed voor het gebit, maar ook heel goed voor de mentale gezondheid van je hond en het is heel lekker. Varieer met de botten, zodat je het voor je hond extra leuk maakt. Vind je hond standaard kauwstaven niet heel lekker? Dan kun je een kauwstaaf met vlees eromheen proberen. Zorg dat de hond de gelegenheid behoudt om te blijven kauwen. Zijn de kauwbotten snel op en wil je je hond langer laten kauwen? Probeer dan eens dental speelgoed. Dit speelgoed is zeer goed om je hond langer te laten kauwen.

Previous Post
Next Post