Last van kalkvorming in het leidingwater? Dit kan je eraan doen!

Als je last hebt van kalkplekken op kranen en je sanitair, dan heb je waarschijnlijk te maken met hard water. Te hard water zorgt voor kalkaanslag en dat kan heel wat schade veroorzaken. Wat je het beste kunt doen tegen kalk lees je in dit artikel.

Kalk voorkomen

Vaak beginnen mensen wat tegen kalk te doen als het er al zit, maar je kan ook voorkomen dat er kalk ontstaat. Dit kan op twee verschillende manieren. De eerste manier is het goed schoonhouden van de douche en wastafel. Maak tijdens het douchen de douchwanden goed schoon en droog de douche na gebruik af. De tweede manier om kalk te voorkomen is door een waterontharder aan te sluiten op de waterleiding. Met de beste waterontharder zorg je ervoor dat het water zachter wordt en je veel minder last hebt van kalk.

Kalk verwijderen

Wanneer je niet goed voorbereid was en je nu last van kalk hebt, zijn er een paar dingen die je thuis zelf kunt doen om het te verwijderen. Als eerst kan je bijvoorbeeld het toilet ontkalken met cola. Gooi cola in de toilet en laat dit een nachtje staan, spoel de volgende dag door. Verder kan je kalk van de tegels halen door wasverzachter te gebruiken. Neem een halve emmer warm water en doe daar een dopje wasverzachter bij, neem hier vervolgens de tegels mee af.

Gevolgen van kalk

Gelukkig is kalk niet schadelijk voor je gezondheid en voor dieren. Er zijn wel een aantal andere schadelijke gevolgen van kalk. Zo kunnen namelijk je apparaten stuk gaan en de waterleidingen verstopt raken. Ook kan je last hebben van een droge huid en irritaties na het douchen. Kalk in het water is dus wel schadelijk!

Previous Post
Next Post