Zo zorg je voor een natuurlijke tuin

Voor jou hoeft al die bestrating niet en het liefst leef je zo veel mogelijk in de natuur, dan is een natuurlijk tuin perfect voor jou! Je kan op veel manieren een natuurlijk tuin creëren. In dit artikel lees je 4 tips hoe jij jouw tuin kunt ombouwen naar een natuurlijke tuin.

Een vijver

Een vijver kan zeker niet missen als je het over een natuurlijke tuin hebt. Voor een vijver in je tuin heb je wel een paar dingen nodig. Denk hierbij aan vijverfolie en een vijverbak voor de vijver. Verder moet je zelf een gat graven. Een vijver doet de tuin leven en het trekt dierenleven aan. Je kan kiezen voor bewegend water of niet. Ook kan je kiezen uit verschillende vormen en maten.

Planten

Bij een natuurlijke tuin houd je veel rekening met planten en dieren. In een natuurlijke tuin moet het net lijken alsof er geen mens aan te pas is gekomen, het moet lijken alsof het zo groeit. Kies voor planten die bijvoorbeeld vlinders aantrekken. Natuurlijke plantensoorten zijn altijd inheems, zoals wilde rozen, boterbloemen en klaprozen. Een natuurlijke tuin zorgt wel voor meer onderhoud dan een normale tuin. Ook vergeet-mij-nietjes zijn goede planten voor een natuurlijke tuin, ze zaaien behoorlijk uit.

Decoratie

In een natuurlijke tuin hoort ook decoratie. Dieren moeten namelijk ook kunnen schuilen. Om een fijn plekje voor de dieren te creëren, kun je insectenhotels en vogelhuisjes ophangen. Er horen natuurlijk wel wat tuinmeubels in de tuin te staan, kies hierbij voor houtenmeubels.

Bestrating

Veel mensen denken dat je in een natuurlijke tuin geen bestrating mag neerleggen, maar dat is niet waar. Als je toch bestrating in de tuin wilt, kies dan voor rustige bestrating. Een betontegel past heel goed in een natuurlijke tuin. Zorg er wel voor dat je niet meer dan één derde deel bestraat, zo kan het water nog de grond inlopen.

Previous Post
Next Post