Diamond painting eigen foto is zeer interessant

Het is rustgevend, je kunt het met het hele gezin doen en je maakt er de meest mooie schilderijtjes van. Mooi om weg te geven, mooi aan de muur. Diamond painting eigen foto werd binnen een korte tijd erg populair en aan de populariteit lijkt voorlopig ook beslist nog geen einde aan te komen.
Integendeel zelfs, de vraag naar een custom diamond painting Nederland lijkt alleen maar te stijgen! Er zijn verschillende bedrijven waarbij je een canvas kunt bestellen. Je stuurt een van je eigen foto’s op en vervolgens krijg je een canvas geleverd waarbij precies aangegeven wordt waar welke steentjes moeten komen om er een fotomozaïek van te maken.

Het concept van diamond painting eigen foto

Het concept is simpel. Je kiest een mooie foto en stuurt deze op naar een van de aanbieders van diamond painting eigen foto. Vervolgens krijg jij het canvasdoek thuisgeleverd. Met behulp van pen of pincet vul jij het canvasdoek in. Op het doek staan nummers die corresponderen met de steentjes (veel mensen noemen de steentjes diamantjes) waardoor je steeds weet welke kleuren waar geplaatst moeten worden. Behalve een pincet/pen en de verschillende kleuren steentjes, wordt ook wax of lijm meegeleverd. Met die lijm pak je de steentjes gemakkelijker op en plak je ze op het canvas. Wat er op het canvasdoek staat, bepaal je helemaal zelf. In principe kun je elke foto uit je fotoalbum gebruiken!

Verschillende opties

Als je een diamond painting wilt maken, dan heb je erg veel verschillende opties. Zo heb je bijvoorbeeld doeken in klein en groot formaat en kun je meerdere soorten panelen bestellen. Je kunt voor een diamond painting foto ronde steentjes kiezen, maar je kunt ook besluiten om met vierkante steentjes te werken. Canvas laten printen met een eigen foto is heel erg simpel. Je kiest via de website het gewenste formaat, je uploadt de foto, vult je adresgegevens in, betaalt en je hebt het canvasdoek snel thuis.

Elke kleur heeft een nummer

Heb jij je pakket eenmaal thuis dan wil je uiteraard zo snel mogelijk aan de slag. Je doet er dan verstandig aan om het canvas op een vlakke, stabiele ondergrond te leggen. Vervolgens is het verstandig om met een kleur te beginnen, en alle steentjes van deze kleur in de vakjes te plaatsen. Dip vervolgens het puntje van de meegeleverde pen in de wax of lijm, waardoor het gemakkelijker wordt de diamantjes op te pakken. Druk de pen overigens steeds op het ronde deel van de diamant, dan verwijder je voorzichtig een deel van het plastic en druk de diamantjes op de bijbehorende nummertjes, want elke kleur heeft immers een nummer.

Met een kleur tegelijk werken is overzichtelijker

Diamond painting is een prachtige hobby. Haal echter nooit ineens het plastic van het canvasdoek, maar doe dit beetje bij beetje. Werken in delen is het meest verstandig bij een diamond painting eigen foto, zoals je bij voorkeur onderaan begint en zo rustig naar boven werkt. Voor het overzicht werk je bij voorkeur met een kleur tegelijk. Dan nog even over de afmetingen van de canvasdoeken. De kleinste canvasdoeken zijn 20×20 centimeter, prima voor bijvoorbeeld een foto met weinig details en kleuren, de grootste is 50×60, geschikt voor juist veel details en kleuren.

Previous Post
Next Post