Wat te doen bij cosmetische schade aan jouw auto

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo heb je bijvoorbeeld de afstand tot de stoep verkeerd ingeschat of ben je met de fiets te dicht langs de auto gelopen. Vaak is lakschade en schade aan velgen van cosmetische aard en kan je hier gewoon mee doorrijden. Vind je het zonde van de auto en wil je het laten herstellen? Dan is het goed om je van tevoren even in te lezen in de mogelijkheden.

Spotrepair en schadeherstel: wat zijn de verschillen?

Stel, je hebt lakschade gereden aan je auto. Voordat je uitgaat van een torenhoge rekening en een afspraak maakt voor schadeherstel, kan je ook spotrepair overwegen. Het grootste verschil tussen spotrepair en schadeherstel is de omvang van de schade en hiermee de benodigde herstel. Zo is spotrepair gefocust op het corrigeren van kleine lakeschade aan de auto, voornamelijk van cosmetische aard. Schadeherstel aan de andere kant richt zich op grotere schade aan de auto, waarbij de uitvoeringen om de schade te herstellen dus ook omvangrijker zijn.
Indien een auto lakschade heeft, is het afhankelijk van de grootte en of de schade eenvoudig hersteld kan worden. Bij spotrepair wordt alleen het beschadigde gedeelte opnieuw gespoten en bij schadeherstel moet het gehele onderdeel opnieuw gespoten worden om kleurverschil te voorkomen. Dankzij spotrepair kunnen dus eenvoudige lakschades voor een veel lagere prijs hersteld worden. Vraag in het geval van lakschade daarom eerst een gratis offerte bij de garage aan. Is er naast lakschade ook sprake van een deuk? Dan is de kans groot dat de reparaties onder schadeherstel vallen. Houd hiermee ook rekening in de verwachte prijs.

Ik heb schade aan velgen: hoe wordt dit verholpen?

Krasschade aan velgen is vaak alleen van cosmetische aard en kan daarom weinig kwaad. Heb je meer schade gereden aan je velgen en is er bijvoorbeeld sprake van een kromme velg? Dan is het belangrijk om direct een afspraak bij de garage te maken voor velgen reparatie. Doorrijden met beschadigde velgen is namelijk niet alleen slecht voor je banden, ook andere onderdelen van je auto kunnen hierdoor schade oplopen. Je kan een kromme velg aan de voorste wielen herkennen aan een trilling in je stuur en een kromme velg aan de achterkant aan trillingen in je stoel. Herken jij deze signalen? Maak dan een afspraak bij de garage om je velgen te herstellen.

Previous Post
Next Post