Dit zijn de woontrends van 2020

Elk jaar zijn er weer een paar trends die terugkomen van de jaren ervoor. Er komen ook altijd een paar nieuwe trends op woongebied in. Sommige mensen willen helemaal met de trens mee gaan. Wat de interieurtrends van 2020 zijn lees je in dit artikel.

Meer groen in huis

We zijn tegenwoordig druk bezig met onze gezondheid en het milieu. Je hoort steeds vaker dat mensen vegetarisch of veganist worden. Dat we ons steeds meer bezig houden met wat we consumeren uit zich ook in het interieur. Het inrichten van je woning met duurzame spullen is helemaal de trend. Er wordt steeds meer gekozen voor gerecycled materiaal. Voor meubels kan je langs kringloopwinkels gaan, goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Een natuurlijke look

Wat ook wordt doorgetrokken naar 2020 is de natuurlijke look. Dit ga je in kleuren en in materialen terugzien. Denk bijvoorbeeld aan hennep, keramiek, jute en stoffen die niet synthetisch aanvoelen. Qua kleuren verschilt het nog een beetje wat dé kleur van 2020 is. Verschillende merken zeggen dat ijsblauw of grijsblauw de kleur van 2020 wordt. Een ander merk roept de warme groene kleur met lichtgele gloed uit als dé kleur van 2020. Het ligt dus wel in de hoek van natuurlijke kleuren. Verder ga je ook veel meubels zien die van hout gemaakt zijn.

Multifunctioneel interieur

Er komen steeds meer mensen bij en dat betekent dat er steeds minder ruimte is. Minder ruimte vraagt naar een functioneel interieur. Er zijn veel manieren of een kleine kamer toch groot te laten lijken. Om te beginnen kan je voor meubels kiezen die meerdere functies hebben. Ook heb je de fiets-aan-de-muur trend die veel ruimte bespaart. Werk met rustige kleuren om de kamer toch groter te laten lijken dan dat hij in werkelijkheid is. Om je helemaal thuis te laten voelen kan het beste al het interieuradvies mixen met je eigen stijl.

Previous Post
Next Post