Probeer deze sporten in je regio eens!

Ben je op zoek naar leuke sporten in je regio? Er zijn talloze activiteiten te bedenken, die je eens uit zou kunnen proberen. Bij veel sportverenigingen kun je proeflessen volgen of voor een proefabonnement kiezen om eerst te kijken of een sport bij je past.
Tijdens deze proeflessen, vaak twee of drie, heb je de mogelijkheid om kennis te maken met een sport, met de trainer en met de rest van de leden van de vereniging. Ook in sportscholen kun je voor een proefabonnement kiezen. Zo kun je eerst kijken of een sport echt bij je past, voordat je jezelf inschrijft. Koop bijvoorbeeld wat goedkope ruiterkleding en volg een aantal proeflessen op de manege!

Teamsport of een individuele sport

Wanneer je sporten uit gaat proberen in je regio, dien je allereerst te kiezen tussen een teamsport en een individuele sport. Een individuele sport kan bijvoorbeeld hardlopen of wielrennen zijn. Dit betekent niet, dat je deze sport ook in je eentje moet beoefenen. Er zijn talloze hardloopclubs in je regio te vinden. Teamsporten zijn bijvoorbeeld voetbal of basketbal. Tennis is een sport die tussen beide soorten sporten zit. Je kunt immers individuele wedstrijden spelen, maar ook voor het dubbelspel kiezen. Zo vorm je toch een team met een ander lid van de vereniging.

Sporten binnen of buiten een pand

Naast de keuze tussen een team- en individuele sport, kun je ook kiezen tussen sporten die binnen of juist buiten georganiseerd worden. De een vindt het heerlijk om buiten te sporten, terwijl anderen liever naar binnen gaan. Een typische binnensport is bijvoorbeeld fitness of basketbal. Daar waar je voetbal, hockey en rugby beter buiten kunt spelen.
Tip: vraag ook je vrienden om een keer mee te gaan naar een sportclub in de regio. Dit maakt het minder eng voor jezelf en biedt daarbij de optie om een vriendenteam te beginnen.

Previous Post
Next Post