Hoe kun je snel handelen bij het kopen van een huis?

Na lang zoeken op Funda denk je eindelijk de juiste woning gevonden te hebben. Helaas zijn er meer kapers op de kust. De Huizenbemiddelaar Zundert geeft een aantal tips wat je kunt doen om snel te handelen bij het kopen van een huis.

Niet alleen Funda controleren

Vrijwel iedereen start zijn zoektocht op Funda. Dit is ook helemaal niet zo vreemd omdat op deze website eigenlijk wel elke NVM-makelaar is terug te vinden. Je kunt dan ook direct verder kijken. Je kunt ervoor kiezen om verder te kijken. Sommige makelaars plaatsen hun aanbod namelijk eerst op hun website voordat deze op Funda terecht komt. Door onder andere de website en social media kanalen goed in de gaten te houden kun jij als een van de eerste gegadigden zijn.

Geef je wensen door aan de makelaar

De makelaar is altijd de eerste die weet of een woning in de verkoop gaat. Door de makelaars jouw wensen door te geven, kunnen ze je op de hoogte houden wanneer ze een huis in de verkoop hebben die bij jouw wensen past. Dit is voor beide partijen een uitkomst want ook voor de makelaar is dit zeer voordelig. Hij hoeft dan namelijk geen promotie meer voor de woning te maken en kan deze vervolgens rechtstreeks verkopen.

Doe je huiswerk ruim van tevoren

Om een snelle beslissing te kunnen nemen nadat een huis in de verkoop gaat is het belangrijk dat je huiswerk ook gedaan is. Voldoet een huis aan al je wensen? Ben je bijvoorbeeld bereid om iets minder te betalen en wat te klussen of moet de woning volledig klaar zijn zodat je direct er kan gaan wonen? Wanneer je dit soort zaken al voor jezelf hebt beantwoord kun je snel handelen nadat de woning in de verkoop is gegaan.

Plan snel een tweede bezichtiging

Het huis kopen op basis van een bezichtiging is niet altijd een verstandige keuze. Dit heeft vooral te maken met de emotie die bij de eerste bezichtiging komt kijken. Je kunt hierbij zomaar akkoord gaan met een aantal gebreken, waar je later door in de problemen omdat je  bijvoorbeeld helemaal het geld niet hebt om dit te betalen. Plan daarom ook snel een tweede bezichtiging in. Je geeft anderen dan ook minder tijd om te beslissen, neem eventueel iemand mee en maak daarna ook de beslissing voor wel of niet kopen.

Meer trends op het gebied van wonen?

Wil je meer weten over de trends op het gebied van wonen of de huidige huizenmarkt? Ga dan op zoek naar een relevant woonblog of neem eens een kijkje op de website van jouw makelaar.

Previous Post
Next Post