Je woning verhuren in Noordwijk

Noordwijk is een populaire plaats met een prachtige ligging aan de kust. In de zomer trekken daarom ook veel mensen naar deze plek toe om te genieten van het mooie weer en afkoeling te zoeken in de zee. Het is daarom ook niet gek dat veel mensen graag in deze omgeving willen wonen. Daarnaast bevindt deze plaats zich ook op korte afstand van de grote steden, wat het natuurlijk de ideale woonplaats maakt. Heb je een woning in deze omgeving en zou je deze graag willen verhuren? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Hoe verhuur ik een woning?

De belangrijkste vraag die gesteld moet worden is natuurlijk hoe je een woning nou eigenlijk moet gaan verhuren. Hiervoor zijn een aantal manieren. Je kan het namelijk op eigen houtje gaan doen, maar hiervoor ook een makelaar inschakelen. Maar voordat het zover is, moet je eerst toestemming krijgen van de hypotheek en daarnaast een vergunning aanvragen bij de gemeente. Eerder kan je nog niet legaal je woning verhuren in Noordwijk.

Verhuur via de leegstandswet

De leegstandswet is een slimme en snelle manier om je woning te verhuren. Echter valt niet iedere woning onder deze wet en het is daarom belangrijk om na te gaan of dit wel of niet op jouw situatie van toepassing is. Onder de leegstandswet vallen woningen die zichtbaar te koop staan en die daarnaast leeg staan. Wellicht ben je bijvoorbeeld verhuisd naar je nieuwe woning, maar krijg je het oude niet verkocht. Grote kans dat je nog wel de vaste lasten hiervoor blijft betalen en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Door een huurder in de woning te plaatsen, staat het niet alleen meer leeg, maar ontvang je ook wat extra inkomsten. Daarnaast wordt het huis ook onderhouden.

Een huurder vinden

Een huurder vinden kan soms best lastig zijn en het kan ook erg lang duren voordat je de juiste huurder gevonden hebt. Daarom kan een makelaar hierbij goed van pas komen. Daarnaast verhuren ook steeds meer mensen hun woning aan expats. Dit zijn hoog opgeleide mensen uit het buitenland die voor een korte periode werkzaam zullen zijn in Nederland. Ze zijn door een bedrijf ingehuurd om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Vaak huren zij gemeubileerde woningen. Als ze voor een langere tijd blijven, willen ze wellicht eens hun familie over laten komen. In dat geval is een extra slaapkamer erg fijn.

De huurprijs afspreken

Het kan lastig zijn om zelf de waarde van je huis te bepalen. Er bestaat gelukkig een bepaald puntensysteem waarmee je kunt inschatten hoeveel huur je kunt vragen voor je woning. Hoe meer punten je huis heeft, hoe hoger de huurprijs kan zijn. Daarnaast kan je ook de makelaar vragen om een schattig te geven van de kale huur. De makelaar kent de markt en het huidige aanbod en weet op die manier wat een redelijke prijs is om te vragen voor je woning. Als particulier kan je ook zelf de huurprijs bepalen, maar dat is niet aan te raden.
Bron: https://www.premiumhousing.nl/

Previous Post
Next Post