De rol van technologie in het leren van een nieuwe taal en hoe je daarvan kunt profiteren

Meerdere talen spreken is een veel gevraagde eigenschap van werkgevers. Daarnaast is de mogelijkheid om met mensen te communiceren tot het eind der tijden belangrijk. De Engelse taal bestaat uit meer dan 750.000 woorden en Chinees of Japans bestaan niet uit dezelfde karakters als Europese talen. Een nieuwe taal leren is dan ook intensief werken. Wil je een andere taal leren, dan moet je serieus en hard te werk gaan. Er zijn gelukkig tips en trucjes te vinden om een nieuwe taal leren makkelijker te maken. Denk aan een cursus Duits. Zo kan je binnen een jaar tijd een nieuwe taal spreken. Een aantal beste manieren uitgelicht.

 

Reis naar het buitenland en leer de taal ter plekke

Wat te leren in een klaslokaal is beperkt. Om een taal goed te kunnen leren moet je naar het betreffende land reizen en de cultuur meemaken. Wil je Duits leren, reis dan naar Duitsland. Het beste is om op z’n minst een paar maanden in het buitenland te verblijven. Je hebt dan genoeg tijd om wat je geleerd hebt bij een cursus in de praktijk te brengen. Je zult gaan merken dat je de taal beter gaat begrijpen en je de juiste antwoorden kunt samenstellen. Dit is met name van belang bij een taal met een heel ander alfabet, zoals Chinees of Japans. Zodoende zul je een beter accent kunnen ontwikkelen en oefen je de taal elke dag. En natuurlijk is het een mooi excuus om te gaan reizen.

 

Stel heel veel vragen

Begrijp je een bepaalde zin niet in een nieuwe taal, negeer het dan niet. Dat geldt met name in de eerste maanden als je net de taal aan het leren bent. Je zult heel veel niet snappen en daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk vragen te stellen. Praat je met iemand en begrijp je iets niet, stel dan vragen. Lees je iets onbegrijpelijks, google het. Uit onderzoeken is gebleken dat je veel meer leert door zelf te onderzoeken, dan dat je op school leert. Je moet problemen zelf gaan oplossen en dat is veel effectiever.

 

Het luisteren naar online podcasts

Je kennis van taal kun je opwaarderen door te luisteren naar online podcasts. Zo kun je bijvoorbeeld een Zo leer je taal X podcast downloaden en elke dag een aflevering luisteren. Luister de podcast afleveringen totdat je je op je gemak voelt bij luisteren naar de betreffende taal. Wil je bijvoorbeeld beter Engels spreken, dan is de 6 Minute English serie het beluisteren waard. Dit is een goede methode om beter Engels te leren spreken. Zoek vervolgens een specifiek onderwerp uit en wen tijdens het luisteren aan aspecten zoals niet gescripte gesprekken, alledaags taalgebruik en het natuurlijke spreektempo. Dit is net alsof je met vrienden aan het praten bent, alleen met podcasts hoef je niet te antwoorden.

Previous Post
Next Post