Parkeerhinder: Te voorkomen met een parkeerpaal


U betaalt een hoop geld voor een parkeervergunning, u krijgt uw parkeerplek toegewezen en denkt nooit meer problemen te hebben om uw auto kwijt te kunnen in die overvolle straat. Echter denkt een andere verkeersdeelnemer het er zijne van en pikt zomaar uw parkeerplaats in. dit kan natuurlijk erg hinderlijk zijn als u ‘s avonds thuiskomt na een lange dag werken. Wellicht is dit u eens overkomen, in deze blog leest u hoe u dit heel gemakkelijk kan voorkomen.

Parkeerpaal

Ooit wel eens wel eens van die paaltjes in het centrum van de stad gezien die ervoor zorgen dat er geen auto’s door de straat kunnen? Juist dat zijn nou parkeerpaaltjes of ook wel parkeerbeugels genoemd. Deze zorgen ervoor dat ‘s ochtends vroeg de vrachtwagens de winkels in het centrum nog wel kunnen bevoorraden, maar dat het winkelend publiek overdag geen last heeft van passerende auto’s. Nu hoeven deze parkeerpalen niet alleen gebruikt te worden om complete stadsdelen af te sluiten van het verkeer, ze kunnen ook gebruikt worden om de voor u gereserveerde parkeerplek vrij te houden.

hoe werkt de parkeerpaal?

De parkeerpaal is een simpele paal in de grond die neergeklapt kan worden om te zorgen dat u nog wel bij uw parkeerplek kan komen. Dit kan op meerdere manieren zoals simpelweg met een sleutel, echter is het misschien praktischer om het met een afstandsbediening te doen. U maakt dan gebruik van elektrische parkeerpaal, op die manier hoeft u de auto niet te verlaten om de paal omlaag te krijgen. Mocht u bang zijn dat zo’n paal niet afdoende is om uw parkeerplek te beschermen dan kunt u uiteraard ook voor een parkeerbeugel gaan. deze zijn beduidend breder en zorgen ervoor dat een auto niet simpelweg langs de paal kan rijden.

Wanneer mag u een parkeerpaal gebruiken?

U begrijpt natuurlijk ook wel dat u niet zomaar uw favoriete parkeerplekje dichtbij de supermarkt kan claimen door er een parkeerpaal te plaatsen. Hoe handig dit ook kan zijn, het zal zeker niet in dank worden afgenomen door andere bezoekers van de supermarkt.
U kunt echter een parkeerpaal gebruiken om privé terrein af te schermen van ongewenste bezoekers. Dit kan bijvoorbeeld je eigen parkeerplaats bij huis zijn waarbij je ook een eigen parkeerplek bezit, tevens kan het ook gebruikt worden om een bedrijventerrein af te schermen. Het is dus belangrijk dat u het terrein bezit voordat u er een parkeerplek kan plaatsen.

Wat voor mogelijkheden heeft de parkeerpaal nog meer?

Behalve het beveiligen van je parkeerplek heeft een parkeerpaal nog veel meer mogelijkheden; zo kan je een parkeerpaal ook gebruiken om je woning of misschien wel je onderneming te beschermen tegen ramkrakers. Daarbij kan het ook uw auto of bijvoorbeeld uw aanhanger beschermen voor dieven. Een parkeerpaal biedt dus veel meer mogelijkheden dan het voorkomen van parkeerhinder alleen.
Bezit u een eigen terrein, wilt u graag parkeerhinder voorkomen of diefstal en/of vandalisme? Neemt u dan eens gerust een kijkje in het assortiment van Geran een specialist op het gebied van hekwerkonderdelen & toegangsautomatisering.

  

Previous Post
Next Post