Moderne complete badkamers: wat is trendy?

U bent van een gloednieuwe woning te kopen, of misschien heeft u uw droomhuis gevonden maar is de huidige badkamer niet naar uw smaak, daarnaast kunt u gewoon uw badkamer in uw woning zat zijn. Kortom er zijn genoeg redenen om een nieuwe complete badkamer aan te schaffen. Maar wat voor soort badkamer wilt u? Wat is er momenteel trendy? In deze blog vindt u 6 trends van dit jaar terug.

Trends

De badkamertrends voor 2018 laten zien dat de badkamer functioneel en comfortabel maar ook duurzaam moet zijn. Dat zijn eisen die met elkaar lijken te botsen, maar na even puzzelen blijken ze toch vaak goed samen te gaan. Hoe de trends in 2018 zijn en functionaliteit, comfort en duurzaamheid combineren leest u hieronder.
Als je weinig ruimte in je badkamer hebt zul je zeer blij zijn met de eerste trend: Nissen voor objecten. Nissen zijn opslagruimtes verwerkt in de muur, u kunt het eigenlijk simpelweg als een gat in de muur zien om uw badkamer spullen in op te slaan. Niet alleen ziet dit er trendy en hip, het is ook nog zeer handig. Zodoende is er geen wankel kastje meer nodig
Zie onderstaande foto voor een voorbeeld.

De volgende trend heeft betrekking tot de douchecabine. Waar vroeger Douches met een hoge instap normaal waren, is dat tegenwoordig niet meer trendy. Douchecabines met een lage instap zijn de laatste jaren al populairder aan het worden maar nu is ook de naadloze douche helemaal in. In de naadloze doucheruimte lopen wanden en vloer in elkaar over, er zijn geen kieren of randen. Nog strakker dus!
Zie hieronder een douche met naadloze kieren.

Duurzaamheid is een erg belangrijke factor in ieder zijn badkamer, er wordt immers veel water verbruikt bij het douchen. De derde trend zijn dan ook waterbesparende douchekoppen. de naam zegt het eigenlijk al; hoe duurzamer hoe beter.

Zo hip als het retro-ontwerp zijn badkamers in vintage stijl. In de badkamer op de foto zie je naast de radiator ouderwetse leidingen. Ook vintage zijn de muurkleuren, de houten lambrisering en de bijpassende decoratie. Vintage meubels zijn dan ook weer helemaal in dit jaar.

De vijfde trend van dit jaar heeft te maken met het behang in de badkamer, ja u leest het goed behang. Waterdicht behang is helemaal trendy dit jaar. Hieronder ziet op de foto misschien ook wel waarom. U kunt er uw badkamer schitterend mee decoreren.

de laatste trend zijn ingebouwde meubels in uw badkamer. Ingebouwde meubels maken een integratie mogelijk van meubels in de badkamer. Afhankelijk van de structuur van de ruimte bieden ingebouwde meubels veel opbergruimte en ze zorgen voor samenhang. Mocht u geen fan zijn van de eerder genoemde nissen in uw badkamer dan is dit dus een uitstekend alternatief waarmee uw badkamer toch trendy is.

Interesse

Zoals u kan zien zijn er talloze manieren om uw badkamer stijlvol en trendy in te richten. Denkt u over de aanschaf van een badkamer of wilt u zich verder laten inspireren?
Neem dan eens een kijkje op Bubbels en jets een specialist op het gebied van badkamers.

Previous Post
Next Post