Als voetbalfan naar Parijs gaan

Als voetballiefhebber moet je echt minstens één keer in je leven naar Parijs. Niet alleen omdat PSG een topclub is en er speelt, maar ook omdat er genoeg bezienswaardigheden zijn die met voetbal en normaal toerisme te maken hebben. Je kunt de Eiffeltoren bezoeken, het Louvre museum, of de Notre Dame kathedraal. Of u kunt enkele van de andere beroemde bezienswaardigheden in Parijs bekijken, zoals de Arc de Triomphe of de Sacré-Cœur-basiliek. Er is ook genoeg te doen buiten Parijs als u meer van Frankrijk wilt ontdekken. Als je alleen voor de voetbal komt kijk dan is naar het aanbod van PSG tickets. Hier kun je natuurlijk ook een overnachting bij plannen om de rest van Parijs te kunnen zien.

Princes stadion

Als je in Parijs bent, moet je het Parc des Princes Stadion van PSG bezoeken. Het is niet alleen een geweldige ervaring voor voetbalfans, maar ook een geweldige kans om dichter bij een van de topclubs in Europa en hun spelers te komen. U kunt ook een wandeling maken langs de rivier de Seine of de plaatselijke cafés en restaurants in de stad verkennen.

Sport gerelateerde activiteiten

Voor degenen die meer van de Franse cultuur willen ontdekken, zijn er genoeg plaatsen waar u voetbalwedstrijden kunt bekijken met lokale fans en zich een deel van de menigte kunt voelen. Daarnaast zijn er vele andere sport gerelateerde activiteiten, zoals het bezoeken van sporthallen of stadions, een rondleiding in een museum gewijd aan de Franse voetbalgeschiedenis, of het bijwonen van een live wedstrijd.

Beroemdste voetbalclubs

Parijs is ook de thuisbasis van enkele van de beroemdste voetbalclubs ter wereld, zoals AS Saint-Etienne en Olympique de Marseille. Dus als u een fan bent van deze teams, kunt u kaartjes krijgen voor hun wedstrijden en de sfeer in hun stadions ervaren. En als u geluk hebt, kunt u zelfs een glimp opvangen van de sterren die er spelen!

 

Al met al biedt Parijs voor elk wat wils, van die-hard voetbalfans tot gewone toeristen. Of het nu gaat om het bekijken van de bezienswaardigheden of het luid en live aanmoedigen van je favoriete team, een reis naar Parijs moet zeker op je bucketlist staan!

Previous Post
Next Post