Waarom je moet verhuizen naar Deventer!


Een oude Hanzestad aan de rand van Overijssel. Deze stad ligt aan de Ijssel en heeft vanwege zijn ligging in het oosten een zeer goede verbinding met Duitsland. We hebben het hier natuurlijk over Deventer. Deventer is een van de oudste steden van Nederland en heeft vanwege zijn vroegere havenverleden al 100 jaar naamsbekendheid. Kortom een stad met enorm veel historie en naamsbekendheid. In de gemeente Deventer wonen ongeveer 100.000 mensen.

Verhuizen naar Deventer

De stad zelf heeft bijna 80.000 inwoners en is daarmee binnen Oost-Nederland één van de grootste steden. De gemeente is zeer groen aangelegd en dit geeft enorm veel mogelijkheden om heerlijk te wandelen, zeilen, fietsen of zelfs te zwemmen. Binnen de stad zijn veel groene parken aangelegd maar de oorspronkelijke natuur is ook intact gebleven. Voor de natuurliefhebber is Deventer daarom echt een must-see.
Deventer bestaat voor een groot deel uit jonge gezinnen. Volgens het CBS zijn de meeste inwoners tussen de 30 en de 50 jaar oud en wonen en werken rondom Deventer. Deventer is dus nog niet echt vergrijsd.
Doordat Deventer zo oud is zijn er veel monumentale panden van vroeger nog te bezichtigen. Aan de Brink, het langgerekte marktplein, is bijvoorbeeld de Waag te zien. Een gotisch gebouw dat is omgetoverd tot het Historische Museum van Deventer. Naast dit bijzondere gebouw zijn er ook veel oude kerken zoals de Lebuïniuskerk en de Bergkerk. Je zult je ogen uitkijken met al die historie om je heen.

Wonen in Deventer

Deventer is onderverdeelt in vijf stadswijken. Kijk ook goed welke wijk bij jou past als je hebt besloten om te verhuizen naar Deventer.
Je hebt de Binnenstad (het stadscentrum) samen met de Hoven. De hoven ligt dicht gelegen aan de westelijke kant van de Ijssel. Om deze kern zijn er weer meerder wijken gebouwd en zo voorts. In de buitenste schillen zitten de wijken waar vroeger veel arbeiders woonde. Hier wonen veel gezinnen die werken in andere steden of het centrum. In de laatste wijk Diepenveen staan veel postmoderne huizen die net na de oorlog zijn gebouwd. Deze zijn relatief nieuw en hebben veel groen om zich heen.
Ben je ook op zoek naar een woning in Deventer kijk dan bij Verkoopwijs Makelaar Deventer.

Previous Post
Next Post