3 tips om de waarde van je huis te verhogen

Een huis is waarschijnlijk één van de grootste financiële aankopen die je in je leven zult doen. Hoe mooi is het dan als je deze in waarde kunt laten stijgen! Om het later voor een hoger bedrag te verkopen of om op je oude dag lekker te kunnen rentenieren. Deze 3 tips helpen je om de waarde van je huis te verhogen.

1. Dubbel glas

Dubbel glas is de ultieme isolator. Bij dubbel glas bestaan ramen uit minimaal twee glasplaten en hiertussen zit een laag lucht die een isolerende werking heeft. Dubbel glas wordt daarom ook wel isolatieglas genoemd. Er is ook zogenaamde hoogrendementsglas, bij deze vorm van beglazing bestaat de laag tussen de twee glasplaten niet uit lucht, maar een laag edelgas. Edelgas isoleert nóg beter. Het plaatsen van dubbel glas is een investering die je voor 75 tot 100% terugkomt in de meerwaarde van je woning. Daarnaast zorgt het voor een aanzienlijke lastenverlaging op je energierekening. Zeker een aanrader dus!

2. Een dakkapel

Ook een dakkapel zorgt ervoor dat je huis meer waard wordt. Je creëert er al gauw een complete extra zolderkamer mee. Plaatsen kan in de meeste gevallen heel snel, afhankelijk van je dak. De meeste bouwbedrijven produceren ze prefab, een dakkapel binnen 1 dag is dan ook geen uitzondering. Al het voorwerk wordt in de werkplaats gedaan, thuis hoeft hij alleen nog maar geplaatst te worden. De waardevermeerdering bij het creëren van extra woonoppervlakte verschilt per regio. In Amsterdam zijn extra vierkante meters meer waard dan in Friesland, gemiddeld moet je rekenen op 60 tot 100 procent van de investering.

3. De tuin opknappen

Een mooie tuin is minstens zo belangrijk als een mooie woonkamer. Hoewel het rendement o.a. afhankelijk is van de grootte van je buitenoppervlakte, is een opknapbeurt voor de tuin wel degelijk een goede investering om de waarde van je huis te verhogen. Een verzorgde tuin is een goed visitekaartje, een mooie binnenkomer. Het is deels smaakgevoelig, maar er zijn bepaalde luxe items die zeker waardeverhogend werken, denk bijvoorbeeld aan ee jacuzzi, een luxe tuinhuis of een buitenkeuken.

Previous Post
Next Post