Banen scoren binnen een functiehuis

Banen scoren binnen een functiehuis

Onder een functiehuis wordt onder meer de waardering van de functie, personeelsplanning en loopbaanontwikkeling verstaan. Binnen een functiehuis banen scoren – bijvoorbeeld via Qambium –, is makkelijker dan ooit. Het niveau waarop je werkt wordt opgedeeld in schalen. Te denken valt aan A en B schalen. Afhankelijk van de schaal waarin je werkt, krijg je een passend inkomen. Er zijn talrijke werkgebieden. Te denken valt niet alleen aan HR, maar bijvoorbeeld ook aan ICT. Er is voor ieder wat wils. De functie wordt in een functiehuis in algemene zin beschreven. Het gaat niet om de specifieke taken, maar meer om de rol en verantwoordelijk van de functie. Lees verder om erachter te komen wat de voordelen zijn van het scoren van een baan binnen een functiehuis.

 

Werk besparen met een functiehuis
Je bent nog nooit zo flexibel geweest als wanneer je een baan scoort binnen een functiehuis. Werk besparen met een functiehuis is makkelijker dan ooit. Het inzetten van werknemers op verschillende plekken in de organisatie is nog nooit zo eenvoudig geweest. Als er veranderingen zijn in de organisatie, hoef je niet de omschrijving van het werk van elke werknemer te wijzigen. Een functiehuis is een flexibele werkstructuur die open staat voor kleine en grote veranderingen. Bovendien ligt er meer verantwoordelijkheid bij de werknemers zelf, want hun werkzaamheden staan vrijelijk open voor interpretatie. Dit komt ook de sfeer van een organisatie ten goede.

 

Het omschrijven van functies
Een veelgehoorde klacht bij bedrijven en organisaties is dat de omschrijvingen van functies nauw en beklemmend zijn. Het individu staat centraal bij een functiehuis. Je zou zelfs een functie kunnen beschrijven voor alle werknemers tezamen. Alles is mogelijk binnen een functiehuis. Flexibiliteit staat hoog in het vaandel, evenals de unieke talenten van elke werknemer. Laat alle werknemers tot bloei komen en werk binnen een functiehuis. Je zult dan zelf de talloze voordelen ervaren van functioneren binnen een vrije structuur die continu open staat voor interpretatie.

 

Vermoeiend onderwerp
Wellicht vind je functieprofielen een vermoeiend onderwerp. Je bent niet de enige. Desalniettemin zijn functieprofielen van doorslaggevend belang voor elk bedrijf. Je moet niet pas ingrijpen als er ontslagen vallen, want dan is het eigenlijk al te laat. Een functiehuis is modern en trendy. Ook in de toekomst kun je met een gerust hart banen scoren binnen een functiehuis. Stoffige planken vol met functieprofielen zijn verleden tijd. Omarm het functiehuis om voortaan adequaat en resultaatgericht te kunnen werken.

 

 

Previous Post
Next Post