Bouwfolie

Bouwfolie

Bouwfolie is ontzettend belangrijk om je woning te isoleren. In Nederland zijn we de afgelopen veel meer en beter gaan isoleren. Een goede isolatie van het huis betekent lagere energiekosten én een hogere waarde van de woning.

Wat is bouwfolie?

Bouwfolie wordt gebruikt om vochtproblemen te voorkomen. De folie kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, onder andere woningisolatie. Voordat het huis geïsoleerd wordt, brengt een specialist een bouwfolie aan tussen de daken, wanden of vloeren. Zo zijn vochtproblemen gelijk verleden tijd!
Voornamelijk bij het isoleren van vloeren komt bouwfolie goed van pas. Denk aan de kruipruimte van een huis, daar kan het ontzettend vochtig zijn. Dit wil graag buiten de deur houden. Het vocht kan namelijk de constructie van je huis aantasten en tevens brengt een hogere luchtvochtigheid van je woning gezondheidsproblemen met zich mee. Tot slot is het voor je CV moeilijker om een ruimte met een hoge luchtvochtigheid te verwarmen.

Waarom voor bouwfolie kiezen?

Wanneer een huis perfect geïsoleerd is tegen koude en warme windstromen hoeft de verwarming minder hard te werken. Hierdoor is het huis (sneller) warm en aangenaam. Kijk wel goed of het isolatiemateriaal dat je gebruikt waterafstotend is. Wanneer het niet waterafstotend is kan het weer de constructie van het huis aantasten. Hiermee verhoog je de kans op schimmels wat zich wederom vertaalt naar een lagere waarde van je huis.

Next Post