Waarom een makelaar inhuren bij de verkoop van je huis?

Een makelaar inschakelen kost geld. Veel mensen die hun huis willen verkopen, kiezen er daarom voor om zelf de rol van makelaar op zich te nemen. Maar is dat wel een goed idee? Wij hebben 7 redenen op een rijtje gezet waarom een makelaar inschakelen bij de verkoop van je huis verstandig is.

#1. Een makelaar kent de lokale woningmarkt als zijn broekzak

Elke regio is anders. Een huis verkopen op de Veluwe vraagt om een heel andere benadering dan een huis verkopen in hartje Amsterdam. In Deventer heb je ook weer met een heel specifieke markt te maken. Een makelaar Deventer heeft een uitstekend inzicht van de lokale woningmarkt en weet precies hoe hij de verkoop van jouw huis moet aanpakken.

#2. Een makelaar heeft een uitgebreid netwerk

Een makelaar beschikt over een groot netwerk van mensen die op zoek zijn naar een koopwoning in jouw regio. Hij kan direct contact leggen met geïnteresseerden, waardoor jij meer kans hebt om je huis (snel) te verkopen.

#3. Je kunt tijdrovende bezichtigingen aan je makelaar uitbesteden

Als je je huis wilt verkopen, dan zullen potentiële kopers je woning willen bezichtigen. Als je erin slaagt om je huis al na één bezichtiging voor een goede prijs te verkopen, dan is dat natuurlijk fantastisch. Maar meestal is dat niet het geval en zul je meerdere bezichtigingen moeten plannen. Nog afgezien van het feit dat de meeste mensen het niet prettig vinden dat er onbekenden door hun huis lopen, kosten bezichtigingen een hoop tijd. Tijd die jij liever besteedt aan je werk, je gezin of je nieuwe woning. Door een makelaar in te huren kun je de bezichtigingen uit handen geven en met een gerust hart je eigen ding doen.

#4. Een makelaar zorgt voor een objectieve blik

Jij bent emotioneel betrokken bij je woning. Een makelaar is dat niet. Hij zorgt ervoor dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Als je huis al een tijdje te koop staat en er wordt eindelijk een bod gedaan, ben jij misschien geneigd om meteen akkoord te gaan. Een makelaar houdt je met beide benen op de grond en kan beoordelen of dat wel verstandig is.

#5. Een makelaar kan namens jou onderhandelen

Ja, een makelaar inhuren kost geld. Maar als jij alles zelf wilt regelen en je krijgt te weinig geld voor je huis, dan kost dat je nog veel meer. Wanneer er eenmaal een serieuze koper is, moet er over de prijs onderhandeld worden. Dat is voor de meeste verkopers niet gemakkelijk. Onderhandelingen vragen om sterke argumenten, een heldere blik en een koel hoofd. Voor je makelaar is onderhandelen dagelijkse kost. Hij kan ervoor zorgen dat jij een goede prijs krijgt voor je huis. Een goede makelaar verdient zichzelf wel terug!

#6. Een makelaar bespaart je een hoop stress

Er komt een hele hoop kijken bij de verkoop van je huis. Taxaties, koopcontracten, overdrachten, hypotheekzaken… Een makelaar kan jou ontzorgen door een groot deel van de werkzaamheden en het papierwerk uit handen te nemen. En dat kan je een hoop stress besparen!

#7. Een makelaar kan je ook begeleiden bij de aankoop van je nieuwe woning

Een makelaar kan je niet alleen helpen bij de verkoop van je oude woning, maar ook bij de aankoop van een nieuw huis. Een makelaar kent de regio en het aanbod en kan je woningen laten zien die misschien nog niet eens officieel te koop staan. Een nieuwe woning kopen is heel spannend en gaat gepaard met een hoop onzekerheden. Is dit echt het huis dat je wilt? Is de vraagprijs wel eerlijk? Hoe weet je of er geen verborgen gebreken zijn? Een makelaar blijft altijd objectief en kan je van deskundig advies voorzien. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Previous Post
Next Post