Wat is beter? Een printer huren of kopen?

Twijfel je of je een printer gaat huren of kopen? Beide mogelijkheden hebben voor-en nadelen. Elke organisatie is anders. Het hangt dan ook van meerdere factoren af of het beter is om een printer te huren of te kopen. Wat is het beste voor jouw organisatie? Deze vraag staat centraal in dit artikel, maar kun je uiteindelijk natuurlijk alleen zelf beantwoorden. Voorts kun je tegenwoordig ook nog een printer leasen. Lees verder om meer te weten te komen over dit boeiende onderwerp.

 

Een printer kopen
Een printer aanschaffen heeft verscheidene voordelen. Vaak is een printer kopen de goedkoopste mogelijkheid, omdat je minder rente ontvangt. Bovendien kun je eindeloos van de printer genieten. Onder de streep is het dus uiterst voordelig om een printer te kopen. Dat betekent echter niet dat er geen nadelen verbonden zijn aan echt kopen van een printer. Vaak wordt er geen onderhoudscontract afgesloten. Als er een storing is, moet je dan ook vaak lang wachten tot het probleem is opgelost. Ook het belang van cartridges moet je niet onderschatten. Er komt dus veel kijken bij het kopen van een printer. Een printer huren wordt niet voor niets steeds populairder.

 

Eisen
Je kunt natuurlijk alleen een printer kopen als jouw organisatie over de middelen beschikt om de printer te kunnen kopen. Hoeveel printers heeft jouw organisatie nodig? Dat is ook nog een belangrijke vraag. Er zijn verschillende soorten printers op de markt verkrijgbaar. Te denken valt aan simpele printers, maar ook aan printers die op verschillende manieren inzetbaar zijn. Wat voor printer heeft jouw voorkeur?

 

Het huuraanbod van printers
Het huuraanbod van printers is bij vlagen overweldigend. Weet je al voor welke periode je een printer wilt huren? De huurperiode bepaald in grote mate de prijs. De flexibiliteit van de looptijd verschilt sterk van bedrijf tot bedrijf. Huren heeft natuurlijk als groot voordeel dat het flexibel is. Bovendien zit je niet aan de printer vast als je hem niet meer nodig hebt. In verhouding is het huren van een printer echter wel duurder dan het kopen van een printer. Weet je al welke optie jouw voorkeur heeft? Er valt voor beide mogelijkheden veel te zeggen.

Previous Post
Next Post