Wat doet een HR netwerk

Ben jij op zoek naar een HR netwerk? Wanneer jij in HR werkt dan sta je er vaak alleen voor. Ondanks dat je in een team werkt, is het vaak juist fijn om meningen van buitenaf te horen. Dit is echter, vooral in HR, geen makkelijke taak. Je bent namelijk de vertrouwenspersoon binnen het bedrijf die omgaat met moeilijke keuzes, en persoonlijke kwesties. Daarom is het een hele verademing om kennis te maken met een HR netwerk. Dit is een groep van mensen die graag willen netwerken en die zich allemaal in hetzelfde vakgebied bevinden.

Waarom een HR netwerk opbouwen
Het is niet altijd even makkelijk om jezelf in een spotlight te zetten. Vooral wanneer het tijd is om te sparren, om nieuwe professionals te leren kennen of om te netwerken. Deze momenten vergen veel zelfvertrouwen en vakkennis. Vooral wanneer we kijken naar de wereld van Human Resources, komen we erachter dat de meeste professionals binnen deze tak gewend zijn om hun werk in een gesloten kring te beoefenen. Zij zijn verantwoordelijk om nee te zeggen, om de regie te houden en om persoonlijke kwesties onder handen te nemen. Hierdoor is het vaak lastig om over jouw vakgebied te praten. Het opbouwen of vinden van een HR netwerk helpt je om gelijkdenkende mensen te hebben om mee te sparren.

Hulp bij het vinden van een sterke HR community
Ondanks dat je erg graag meerdere HR professionals wilt ontmoeten, is het niet altijd even handig om ze te vinden. Op netwerkevents loop je vaak tegen professionals in andere takken, zoals marketing. Om het vinden van een betrouwbare HR community wat makkelijker te maken, ga je op zoek naar een speciaal platform. Een van deze platforms is ISA GROUP. Dit is een platform die speciaal is opgericht om het netwerken tussen HR professionals makkelijker te maken. Tijdens verschillende evenementen krijg jij de kans om nieuwe mede-professionals te ontmoeten.

Het belang van een HR netwerk
Als er iets is wat zorgt dat wij goed blijven in ons vak, is het continu up to date blijven van wat er in ons vakgebied speelt. Via een HR netwerk blijf jij, door de ervaringen van andere gelijkwaardige professionals, continu up-to-date over wat er speelt. Je leert hoe andere omgaan met specifieke situatie, je hebt een veilige community om jouw eigen twijfels in de groep te gooien en je hebt de kans om jouw kennis uit te wisselen. Zo blijf jij de passie voor jouw vakgebied behouden. Het hebben van een HR netwerk is een perfecte manier om plezier met werk te combineren. Ondanks dat de evenementen draaien om het werk, zijn ze uiteraard een geweldige plek om even tot rust te komen.

Previous Post
Next Post