5 tips voor het vinden van een huurwoning


Het vinden van een geschikte huurwoning kan best lastig zijn. Daarom hier enkele tips om de zoektocht wat makkelijker te maken!

Tip 1: Sociale huurwoning of vrije sector?

Huurwoningen kunnen worden verdeeld in twee categorieën: sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. Beide types hebben voor- en nadelen, verdiep je hier dus goed in om te weten welke het beste bij jouw situatie past!

Tip 2: Schrijf je in!

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een sociale huurwoning, helpt het om ingeschreven te staan bij een woningcorporatie. Hierdoor spaar je namelijk maandelijks punten. Deze punten kunnen belangrijk zijn wanneer er voor een woning meerdere geïnteresseerden zijn. Schrijf je dus zo snel mogelijk in bij een woningcorporatie om te beginnen met punten sparen, ook als je niet van plan bent om op korte termijn al te gaan huren!

Tip 3: Abonneer op meldingen! 

Het vinden van een huurwoning kan lastig zijn, omdat je niet de enige bent die op zoek is naar een huurwoning. Het is dus van belang er zo snel mogelijk bij te zijn wanneer er een huurwoning beschikbaar komt, om zo je “concurrentie” voor te zijn. Je kunt natuurlijk meerdere keren per dag alle sites en apps af gaan… Maar veel handiger is het instellen van notificaties! Dit kan namelijk bij vrijwel iedere huursite tegenwoordig. Zo krijg je direct een melding als er een huurwoning beschikbaar komt in jouw gewenste omgeving, zodat je snel kunt anticiperen! 

Tip 4: Kijk verder dan je neus lang is

Veel mensen zoeken een huurwoning in een bepaalde omgeving. We snappen natuurlijk dat je bijvoorbeeld het liefst in een bepaald deel van een stad wilt wonen, maar wanneer je zoekgebied beperkt is, is de kans ook erg klein dat je (op korte termijn) een huurwoning gaat vinden. Breid daarom je zoekgebied eens uit naar omliggende dorpen en steden. Misschien vind je daar wél een geschikte huurwoning!

Tip 5: Je oude koopwoning verkopen

Wanneer je nog in het bezit bent van een koopwoning, dien je deze uiteraard eerst te verkopen voor dat je gaat huren. De laatste tip is in dit geval om snel je huis te verkopen aan Bagro Vastgoed! Zo ben je er snel van af zonder eerst lang om een koper te hoeven wachten. 

Previous Post
Next Post