Mobiliteit in uw eigen regio

Het is mogelijk dat u de laatste tijd het gevoel heeft dat u minder mobiel wordt. Lange wandelingen maken gaat moeizamer of een kleine boodschap bij de supermarkt om de hoek lukt niet meer. Het gevolg is dat men meer thuis blijft en uitstapjes uitstelt. Dit kan mogelijk van invloed zijn uw sociale en dagelijkse leven. Wilt u toch in uw eigen regio op pad? Wellicht is de aanschaf van een scootmobiel een optie. Een scootmobiel geeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Er zijn scootmobielen in vele soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. In onderstaande artikel maken wij u wegwijs in de vele keuzes.

Korte of lange afstanden

De reden om een scootmobiel aan te aanschaffen kan zeer uiteenlopen. De meest gebruikte scootmobiel is een variant die geschikt is om langere ritten af te leggen en die comfortabel zit. Daarom is het belangrijk om te bedenken waarvoor u uw scootmobiel wilt gebruiken. Wilt u het gebruiken voor uitstapjes en om langere afstanden af te leggen? Of wilt u juist uw scootmobiel meer binnenhuis gebruiken? Wanneer u een scootmobiel wilt voor langere afstanden is het belangrijk om op de accuduur van een scootmobiel te letten. De accuduur voor scootmobielen binnenshuis is minder belangrijk, daar is de wenbaarheid juist van belang. Deze type scootmobielen hebben vaak drie wielen, zodat u gemakkelijk door uw huis kan manoeuvreren.

Nieuw, tweedehands of huren

Bent u er nog niet helemaal over uit of u een scootmobiel wilt aanschaffen? Dan kunt u ook kijken naar een tweedehandse scootmobiel. Bij veel bedrijven zijn er scootmobielen verkrijgbaar die er zo goed als nieuw uitzien en in een nette staat verkeren. Een tweedehands exemplaar is vaak minder prijzig in de aanschaf. Zeker als u nog in de uitprobeerfase zit is dit een uitkomst. Heeft u tijdelijk een scootmobiel nodig? Het is mogelijk om een scootmobiel te huren voor een korte als een lange periodes. Daarnaast is tijdelijk huren ook een oplossing om er achter te komen of een scootmobiel voor uw mobiliteit een oplossing is.

Opvouwbare scootmobiel

Een opvouwbare scootmobiel kunt u, zoals de naam al doet vermoeden, inklappen. Hierdoor zijn ze vervoerbaar en passen ze gemakkelijk in een auto, vliegtuig of trein. Daarom is dit model is speciaal geschikt voor gemak en reizen.
Kortom, een scootmobiel biedt vele mogelijkheden als u minder mobiel bent. Het is de ideale uitkomst om activiteiten te ondernemen of vrienden te bezoeken in uw regio.

Populariteit autobezit daalt in Nederland

Aan het begin van de eeuw was het bezitten van een auto erg populair ni Nederland. Je kocht een huis en het plaatje was compleet met een auto. Dit stond voor vrijheid, status en volwassenheid. Echter valt er tegenwoordig een andere trend te zien: het percentage aantal Rijvaardigheidsbewijzen dat jaarlijks wordt uitgegeven is nog steeds even hoog, echter koopt men minder auto’s. Vooral in verstedelijkte gebieden zijn minder mensen in het bezit van een auto. Alternatief vervoer zoals het openbare vervoer, fietsen en scooters wordt steeds meer gebruikt. Toch zijn sommige bestemmingen eenvoudiger of alleen met de auto te bereiken. Dan is het aan te raden om goedkoop een auto te huren. Dit is beter voor het milieu en je portemonnee.

Duurzaamheid

Wist je dat driekwart van alle autoritjes bestaan uit korte ritjes zoals naar de supermarkt? Wanneer je geen auto hebt, doet men degelijke ritjes via alternatief vervoer zoals met de fiets. Als je een auto hebt ben je ook sneller geneigd om die te gebruiken. Vervolgens huur je alleen een auto wanneer alternatief vervoer geen optie is door bijvoorbeeld de afstand. Naast dat dit goed is voor het milieu, los je hiermee ook het fileprobleem in Nederland op. Files zullen verminderen en zelfs verdwijnen wanneer ten minste 7% van de autobezitters hun auto niet meer dagelijks gebruikt.

Prijsvoordelig

Naast dat het duurzaam is om geen auto te bezitten, heb je er zelf ook profijt van in je portemonnee. Het is een behoorlijke investering om een auto maandelijks voor de deur te hebben. Allereerst is het vaak een grote investering om een auto aan te schaffen. Zelfs als je een tweedehandse auto koopt. Dit is een eenmalige investering, maar dan ben je er nog niet. Het zijn vaak de maandelijkse kosten die het bezitten van een auto zo duur maakt. Denk hierbij aan verzekeringen, belastingen en parkeervergunning. Tevens wordt door gebruik je auto minder waard, waardoor er afschrijfkosten bij komen. Kortom, als je een auto niet dagelijks gebruikt, is het een enorme kostenpost. Het is dan voordeliger om een auto te huren voor een dag of een weekend.
Het huidige aantal auto’s neemt wereldwijd nog helemaal niet af. Echter is deze trend in Nederland al wel zichtbaar. Helemaal zonder auto hoeft niet, want je kunt eenvoudig en vaak relatief goedkoop een auto huren. Dit heeft voordelen voor zowel het milieu als voor je portemonnee.

Previous Post
Next Post