Zonnepanelen levert je geld op

Investeren in zonnepanelen is het nieuwe sparen! Waar momenteel de rente nihiel of zelfs richting negatief gaat worden zonnepanelen steeds voordeliger. Niets voor niets stappen steeds meer Nederlanders op deze duurzame energiebron over. In dit artikel lees je op welke manier je geld verdient met zonnepanelen en welke partij je het beste zaken mee kunt doen.

Je krijgt je btw terug

Ten eerste is krijg je je BTW terug op je zonnepanelen. Dit komt, omdat je gezien wordt als eigenaar en ondernemer van de panelen. Let wel op dat je je btw binnen zes maanden aanvraagt bij de Belastingdienst. Tegenwoordig heb je een aantal bedrijven, zoals BonGo Solar, die een ‘teruggaveservice’ hebben. Zorg er wel voor dat de factuur en de energierekening op dezelfde naam komt te staan.

Salderen

Veel eigenaren van zonnepanelen maken lang niet alle stroom die de panelen opwekken op. Het overige stroom mag je terugleveren aan de netbeheerder. Niet altijd schijnt de zon, waardoor je energie nodig hebt van de energieleverancier. De energieleverancier verrekent het geleverde energie met de energie wat weer is teruggestuurd. Dit wordt ook wel salderen genoemd.
Als je meer energie teruggeeft aan de energiemaatschappij geeft dan zij leveren krijg je een terugleververgoeding. De energieleverancier bepaalt zelf de hoogte van de vergoeding.

Door welke partij wil je je zonnepanelen te laten installeren?

Dit is altijd een lastige vraag. Het is altijd verstandig om te kijken of de betreffende partij ISO-gecertificeerd is. BonGo Solar is een bedrijf die de juiste papieren heeft. Het bedrijf is NEN-EN-ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dit houdt in dat BonGo Solar een betrouwbaar bedrijf is en dat de installatie van de zonnepanelen voldoet aan de wensen van de klant. BonGo Solar zit ook aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Zo komt de installatie altijd in orde!

Previous Post
Next Post