Overzicht regio

Vind hier alle berichten uit elke regio!

 

4 tips voor het huren van een opslagruimte

Herken je dat? Dat je thuis of op werk je spullen aan het opruimen bent, je alles netjes ordent en dat je er achter komt dat je te veel ruimte nodig hebt om het op te slaan. Om je ruimte een stuk leger en opgeruimder te maken is het aan te raden om een opslagruimte te huren, bijvoorbeeld  in Arnhem. Maar waar moet je rekening houden bij het huren van opslagruimte? Hieronder lees je 4 tips!

1.)  Hoeveel opslagruimte heb je eigenlijk nodig?

Uiteraard moet de ruimte wel voldoende zijn om je spullen in op te slaan. Je loopt anders het risico dat je spullen beschadigd raken als je alles in de ruimte probeert te krijgen. Op internet vind je handige calculators, waardoor je snel weet hoeveel vierkante meters je daadwerkelijk nodig hebt.

2.)  Is een inboedelverzekering wat voor jou?

Om het zekere voor het onzekere te nemen is het wellicht een idee om een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering dekt vaak de spullen bij bijvoorbeeld brand, inbraak en waterschade. Ook wordt de schade gedekt bij een poging tot inbraak. Hou er wel rekening mee dat het uit te keren bedrag vaak lager is dan de waarde van de spullen.

3.)  Vergelijk en kies de goedkoopste opslagruimte

Het is altijd raadzaam om minstens 3 offertes te vergelijken voordat je er één kiest. Vaak zijn de opslagruimtes buiten de Randstad, zoals in Arnhem en Nijmegen, een stuk goedkoper.

4.)  Stel zelf je eisen op

Stel tot slot ook je wensenlijst op. Wat vind jij belangrijk? Zo moet de temperatuur van de opslagruimte goed zijn, is het handig dat je spullen overdekt zijn opgeslagen en moet je er gemakkelijk bij kunnen. Zo kan je nog lang van je spullen genieten!

Dit zijn de woontrends van 2020

Elk jaar zijn er weer een paar trends die terugkomen van de jaren ervoor. Er komen ook altijd een paar nieuwe trends op woongebied in. Sommige mensen willen helemaal met de trens mee gaan. Wat de interieurtrends van 2020 zijn lees je in dit artikel.

Meer groen in huis

We zijn tegenwoordig druk bezig met onze gezondheid en het milieu. Je hoort steeds vaker dat mensen vegetarisch of veganist worden. Dat we ons steeds meer bezig houden met wat we consumeren uit zich ook in het interieur. Het inrichten van je woning met duurzame spullen is helemaal de trend. Er wordt steeds meer gekozen voor gerecycled materiaal. Voor meubels kan je langs kringloopwinkels gaan, goed voor het milieu en voor je portemonnee.

Een natuurlijke look

Wat ook wordt doorgetrokken naar 2020 is de natuurlijke look. Dit ga je in kleuren en in materialen terugzien. Denk bijvoorbeeld aan hennep, keramiek, jute en stoffen die niet synthetisch aanvoelen. Qua kleuren verschilt het nog een beetje wat dé kleur van 2020 is. Verschillende merken zeggen dat ijsblauw of grijsblauw de kleur van 2020 wordt. Een ander merk roept de warme groene kleur met lichtgele gloed uit als dé kleur van 2020. Het ligt dus wel in de hoek van natuurlijke kleuren. Verder ga je ook veel meubels zien die van hout gemaakt zijn.

Multifunctioneel interieur

Er komen steeds meer mensen bij en dat betekent dat er steeds minder ruimte is. Minder ruimte vraagt naar een functioneel interieur. Er zijn veel manieren of een kleine kamer toch groot te laten lijken. Om te beginnen kan je voor meubels kiezen die meerdere functies hebben. Ook heb je de fiets-aan-de-muur trend die veel ruimte bespaart. Werk met rustige kleuren om de kamer toch groter te laten lijken dan dat hij in werkelijkheid is. Om je helemaal thuis te laten voelen kan het beste al het interieuradvies mixen met je eigen stijl.

Wonen in Rotterdam? Dit moet je weten!

Rotterdam is een van de grootste en populairste steden van Nederland. Het is super modern en de ideale locatie als je in een stad wilt wonen waar vrijwel alles in de buurt is. Het gaat de afgelopen jaren weer ontzettend goed met de woningmarkt en dit werkt in het nadeel van de betaalbaarheid als je een woning wilt huren. Een woning huren in Rotterdam gaat niet zonder slag of stoot er zijn ontzettend veel mensen die in Rotterdam willen wonen. Lukt het jou toch om een woning te bemachtigen in Rotterdam dan lees je in dit artikel een aantal nuttige tips.

Shoppen

Rotterdam is een geweldige stad om in te shoppen. Rotterdam heeft 2 enorm grote winkelcentra waar je heerlijk kunt shoppen. De meeste bekende merken zijn er te vinden en het is over het algemeen minder druk dan de winkelstraten van Amsterdam. Bij Lijnbaan kan je heerlijks shoppen zonder dat je iedereen in de weg loopt.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is al jaren een enorme trekpleister voor de toeristen rondom Rotterdam. Het park is vrij uniek ingedeeld in verschillende zones. Arctica, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Azië, Europa, Afrika en Oceanië. Buiten dat het een uniek en leuk park is om te bezoeken kan je zelfs een kijkje achter de schermen nemen als je dat leuk vindt.

Haven

Rotterdam staat er bekend om dat zij de grootste haven van Nederland heeft. Jaarlijks komen en gaan er voor honderden miljoenen aan goederen in en uit de haven. De haven is zo’n groot succes dat het maar liefst werk biedt voor 280.000 mensen! Het is ontzettend leuk om als buitenstaander eens een keer een kijkje te nemen.

Architectuur

Het is ontzettend leuk om door de stad te lopen en gewoon eens goed om je heen te kijken. Er zijn ontzettend veel mooie gebouwen die heel apart maar mooi gebouwd zijn door beroemde architecten.

 

Last van kalkvorming in het leidingwater? Dit kan je eraan doen!

Als je last hebt van kalkplekken op kranen en je sanitair, dan heb je waarschijnlijk te maken met hard water. Te hard water zorgt voor kalkaanslag en dat kan heel wat schade veroorzaken. Wat je het beste kunt doen tegen kalk lees je in dit artikel.

Kalk voorkomen

Vaak beginnen mensen wat tegen kalk te doen als het er al zit, maar je kan ook voorkomen dat er kalk ontstaat. Dit kan op twee verschillende manieren. De eerste manier is het goed schoonhouden van de douche en wastafel. Maak tijdens het douchen de douchwanden goed schoon en droog de douche na gebruik af. De tweede manier om kalk te voorkomen is door een waterontharder aan te sluiten op de waterleiding. Met de beste waterontharder zorg je ervoor dat het water zachter wordt en je veel minder last hebt van kalk.

Kalk verwijderen

Wanneer je niet goed voorbereid was en je nu last van kalk hebt, zijn er een paar dingen die je thuis zelf kunt doen om het te verwijderen. Als eerst kan je bijvoorbeeld het toilet ontkalken met cola. Gooi cola in de toilet en laat dit een nachtje staan, spoel de volgende dag door. Verder kan je kalk van de tegels halen door wasverzachter te gebruiken. Neem een halve emmer warm water en doe daar een dopje wasverzachter bij, neem hier vervolgens de tegels mee af.

Gevolgen van kalk

Gelukkig is kalk niet schadelijk voor je gezondheid en voor dieren. Er zijn wel een aantal andere schadelijke gevolgen van kalk. Zo kunnen namelijk je apparaten stuk gaan en de waterleidingen verstopt raken. Ook kan je last hebben van een droge huid en irritaties na het douchen. Kalk in het water is dus wel schadelijk!

Zo zorg je voor een natuurlijke tuin

Voor jou hoeft al die bestrating niet en het liefst leef je zo veel mogelijk in de natuur, dan is een natuurlijk tuin perfect voor jou! Je kan op veel manieren een natuurlijk tuin creëren. In dit artikel lees je 4 tips hoe jij jouw tuin kunt ombouwen naar een natuurlijke tuin.

Een vijver

Een vijver kan zeker niet missen als je het over een natuurlijke tuin hebt. Voor een vijver in je tuin heb je wel een paar dingen nodig. Denk hierbij aan vijverfolie en een vijverbak voor de vijver. Verder moet je zelf een gat graven. Een vijver doet de tuin leven en het trekt dierenleven aan. Je kan kiezen voor bewegend water of niet. Ook kan je kiezen uit verschillende vormen en maten.

Planten

Bij een natuurlijke tuin houd je veel rekening met planten en dieren. In een natuurlijke tuin moet het net lijken alsof er geen mens aan te pas is gekomen, het moet lijken alsof het zo groeit. Kies voor planten die bijvoorbeeld vlinders aantrekken. Natuurlijke plantensoorten zijn altijd inheems, zoals wilde rozen, boterbloemen en klaprozen. Een natuurlijke tuin zorgt wel voor meer onderhoud dan een normale tuin. Ook vergeet-mij-nietjes zijn goede planten voor een natuurlijke tuin, ze zaaien behoorlijk uit.

Decoratie

In een natuurlijke tuin hoort ook decoratie. Dieren moeten namelijk ook kunnen schuilen. Om een fijn plekje voor de dieren te creëren, kun je insectenhotels en vogelhuisjes ophangen. Er horen natuurlijk wel wat tuinmeubels in de tuin te staan, kies hierbij voor houtenmeubels.

Bestrating

Veel mensen denken dat je in een natuurlijke tuin geen bestrating mag neerleggen, maar dat is niet waar. Als je toch bestrating in de tuin wilt, kies dan voor rustige bestrating. Een betontegel past heel goed in een natuurlijke tuin. Zorg er wel voor dat je niet meer dan één derde deel bestraat, zo kan het water nog de grond inlopen.

 

Navigate