Overzicht regio

Vind hier alle berichten uit elke regio!

 

Probeer deze sporten eens uit in je regio

Ben je op zoek naar leuke sporten in je regio? Er zijn talloze sporten te bedenken, die je eens uit zou kunnen proberen. Bij veel sportverenigingen kun je tegenwoordig een aantal proeflessen volgen. Tijdens deze proeflessen, vaak twee of drie, heb je de mogelijkheid om kennis te maken met een sport, met de trainer en met de rest van de leden van de vereniging. Ook in sportscholen kun je voor een proefabonnement kiezen. Zo kun je eerst kijken of een sport echt bij je past, voordat je jezelf inschrijft. Koop bijvoorbeeld wat goedkope ruiterkleding en volg een aantal proeflessen op de manege!

Teamsport of een individuele sport

Wanneer je sporten uit gaat proberen in je regio, dien je allereerst te kiezen tussen een teamsport en een individuele sport. Een individuele sport kan bijvoorbeeld hardlopen of wielrennen zijn. Dit betekent niet, dat je deze sport ook in je eentje moet beoefenen. Er zijn talloze hardloopclubs in je regio te vinden. Teamsporten zijn bijvoorbeeld voetbal of basketbal. Tennis is een sport die tussen beide soorten sporten zit. Je kunt immers individuele wedstrijden spelen, maar ook voor het dubbelspel kiezen. Zo vorm je toch een team met een ander lid van de vereniging.

Sporten binnen of buiten een pand

Naast de keuze tussen een team- en individuele sport, kun je ook kiezen tussen sporten die binnen of juist buiten georganiseerd worden. De een vindt het heerlijk om buiten te sporten, terwijl anderen liever naar binnen gaan. Een typische binnensport is bijvoorbeeld fitness of basketbal. Daar waar je voetbal, hockey en rugby beter buiten kunt spelen.

Tip: vraag ook je vrienden om een keer mee te gaan naar een sportclub in de regio. Dit maakt het minder eng voor jezelf en biedt daarbij de optie om een vriendenteam te beginnen.

Tools die je helpen bij een verhuizing

Verhuislift

Bij een verhuizing komt er van alles op je af! Het is daarom belangrijk om je goed op een verhuizing voor te bereiden. Kies je ervoor om een verhuisbedrijf in te schakelen, of voer je de verhuizing zelf uit? Wanneer je een verhuizing zelf uitvoert, is het slim om verschillende tools aan te schaffen of te huren. Denk bijvoorbeeld aan diverse verpakkingsmaterialen voor je inboedel. Op deze manier wordt de kans op schade aan je inboedel sterk verkleind. Schade ontstaat bijvoorbeeld als meubels vallen, als je meubels tegen de wanden stoot bij het omhoog tillen hiervan, enzovoorts. In dit artikel geven we tips, die je helpen bij een verhuizing naar een nieuwe woning.

Een verhuislift huren bij de verhuizing

Om de zware meubels niet via de trap omhoog te hoeven tillen, kan een verhuislift huren het overwegen waard zijn. Een verhuislift huren kan bij verschillende bedrijven. Houd er hierbij rekening mee, dat een verhuislift soms met en soms zonder bestuurder wordt geleverd. Dit kan schelen in de prijs van de verhuislift. Het voordeel van een verhuislift is het feit, dat je deze tegen de gevel van je woning kunt plaatsen. Vervolgens kun je met deze lift zware meubels omhoog laten vervoeren, die je via het raamkozijn naar binnen kunt tillen.

Tools voor kleine klusjes in huis

Niet alleen moeten er bij een verhuizing veel spullen worden verplaatst, ook zal je de nodige klusjes in je nieuwe of oude huis uit moeten voeren. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een oude laag behang op muren. Het kan slim zijn om een tool als een behangstomer aan te schaffen of te huren. Hiermee haal je het behang snel en zonder veel moeite van de muur. Ook een multitool komt goed van pas bij het uitvoeren van kleine klusjes in huis.

Diamond painting eigen foto is zeer interessant

Diamond painting

Het is rustgevend, je kunt het met het hele gezin doen en je maakt er de meest mooie schilderijtjes van. Mooi om weg te geven, mooi aan de muur. Diamond painting eigen foto werd binnen een korte tijd erg populair en aan de populariteit lijkt voorlopig ook beslist nog geen einde te komen. Integendeel zelfs, de vraag naar een custom diamond painting Nederland lijkt alleen maar te stijgen! Er zijn verschillende bedrijven waarbij je een canvas kunt bestellen. Je stuurt een van je eigen foto’s op en vervolgens krijg je een canvas geleverd waarbij precies aangegeven wordt waar welke steentjes moeten komen om er een fotomozaïek van te maken.

Het concept van diamond painting eigen foto


Het concept is simpel. Je kiest een mooie foto en stuurt deze op naar een van de aanbieders van diamond painting eigen foto. Vervolgens krijg jij het canvasdoek thuisgeleverd. Met behulp van pen of pincet vul jij het canvasdoek in. Op het doek staan nummers die corresponderen met de steentjes (veel mensen noemen de steentjes diamantjes) waardoor je steeds weet welke kleuren waar geplaatst moeten worden. Behalve een pincet/pen en de verschillende kleuren steentjes, wordt ook wax of lijm meegeleverd. Met die lijm pak je de steentjes gemakkelijker op en plak je ze op het canvas. Wat er op het canvasdoek staat, bepaal je helemaal zelf. In principe kun je elke foto uit je fotoalbum gebruiken!

Verschillende opties


Als je een diamond painting wilt maken, dan heb je erg veel verschillende opties. Zo heb je bijvoorbeeld doeken in klein en groot formaat en kun je meerdere soorten panelen bestellen. Je kunt voor een diamond painting foto ronde steentjes kiezen, maar je kunt ook besluiten om met vierkante steentjes te werken. Canvas laten printen met een eigen foto is heel erg simpel. Je kiest via de website het gewenste formaat, je uploadt de foto, vult je adresgegevens in, betaalt en je hebt het canvasdoek snel thuis.

Elke kleur heeft een nummer


Heb jij je pakket eenmaal thuis dan wil je uiteraard zo snel mogelijk aan de slag. Je doet er dan verstandig aan om het canvas op een vlakke, stabiele ondergrond te leggen. Vervolgens is het verstandig om met een kleur te beginnen, en alle steentjes van deze kleur in de vakjes te plaatsen. Dip vervolgens het puntje van de meegeleverde pen in de wax of lijm, waardoor het gemakkelijker wordt de diamantjes op te pakken. Druk de pen overigens steeds op het ronde deel van de diamant, dan verwijder je voorzichtig een deel van het plastic en druk de diamantjes op de bijbehorende nummertjes, want elke kleur heeft immers een nummer.

Met een kleur tegelijk werken is overzichtelijker


Diamond painting is een prachtige hobby. Haal echter nooit ineens het plastic van het canvasdoek, maar doe dit beetje bij beetje. Werken in delen is het meest verstandig bij een diamond painting eigen foto, zoals je bij voorkeur onderaan begint en zo rustig naar boven werkt. Voor het overzicht werk je bij voorkeur met een kleur tegelijk. Dan nog even over de afmetingen van de canvasdoeken. De kleinste canvasdoeken zijn 20×20 centimeter, prima voor bijvoorbeeld een foto met weinig details en kleuren, de grootste is 50×60, geschikt voor juist veel details en kleuren.

Wat te doen bij cosmetische schade aan jouw auto

Velgen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo heb je bijvoorbeeld de afstand tot de stoep verkeerd ingeschat of ben je met de fiets te dicht langs de auto gelopen. Vaak is lakschade en schade aan velgen van cosmetische aard en kan je hier gewoon mee doorrijden. Vind je het zonde van de auto en wil je het laten herstellen? Dan is het goed om je van tevoren even in te lezen in de mogelijkheden.

Spotrepair en schadeherstel: wat zijn de verschillen?

Stel, je hebt lakschade gereden aan je auto. Voordat je uitgaat van een torenhoge rekening en een afspraak maakt voor schadeherstel, kan je ook spotrepair overwegen. Het grootste verschil tussen spotrepair en schadeherstel is de omvang van de schade en hiermee de benodigde herstel. Zo is spotrepair gefocust op het corrigeren van kleine lakeschade aan de auto, voornamelijk van cosmetische aard. Schadeherstel aan de andere kant richt zich op grotere schade aan de auto, waarbij de uitvoeringen om de schade te herstellen dus ook omvangrijker zijn.

Indien een auto lakschade heeft, is het afhankelijk van de grootte en of de schade eenvoudig hersteld kan worden. Bij spotrepair wordt alleen het beschadigde gedeelte opnieuw gespoten en bij schadeherstel moet het gehele onderdeel opnieuw gespoten worden om kleurverschil te voorkomen. Dankzij spotrepair kunnen dus eenvoudige lakschades voor een veel lagere prijs hersteld worden. Vraag in het geval van lakschade daarom eerst een gratis offerte bij de garage aan. Is er naast lakschade ook sprake van een deuk? Dan is de kans groot dat de reparaties onder schadeherstel vallen. Houd hiermee ook rekening in de verwachte prijs.

Ik heb schade aan velgen: hoe wordt dit verholpen?

Krasschade aan velgen is vaak alleen van cosmetische aard en kan daarom weinig kwaad. Heb je meer schade gereden aan je velgen en is er bijvoorbeeld sprake van een kromme velg? Dan is het belangrijk om direct een afspraak bij de garage te maken voor velgen reparatie. Doorrijden met beschadigde velgen is namelijk niet alleen slecht voor je banden, ook andere onderdelen van je auto kunnen hierdoor schade oplopen. Je kan een kromme velg aan de voorste wielen herkennen aan een trilling in je stuur en een kromme velg aan de achterkant aan trillingen in je stoel. Herken jij deze signalen? Maak dan een afspraak bij de garage om je velgen te herstellen.

 

Navigate