Overzicht regio

Vind hier alle berichten uit elke regio!

 

5 leuke uitjes rondom het IJsselmeer

Leuke uitjes rondom het IJsselmeer

Wil je lekker toerist in eigen land uithangen, dan is het IJsselmeer the place to be! Of je nou dol bent op avontuur en vol energie zit, of het laid-back type bent dat intens kan genieten van kunst & cultuur: leuke uitjes rondom het IJsselmeer in overvloed! We hebben er 5 voor je verzameld.

Deurdranger plaatsen

Deurdranger

Je hebt een deurdranger en nu is het tijd deze op te hangen maar hoe kan je dat het beste doen? Met dit stappenplan hang je met het grootste gemak de deurdranger op. Stap 1

Het eerste wat je moet doen is kijken naar wat je nodig hebt voor het plaatsen van de deurdranger. Voor de gemiddelde deurdranger heb je het volgende nodig:

  • Een trap
  • Een baco
  • Een schroevendraaier
  • Een potlood
  • De deurdranger
  • Boormachine
  • Pluggen

Stap 2

Nu je al je benodigdheden hebt verzameld is het tijd om te kijken naar de deur. De deurdranger komt aan de binnenkant van de deur dat is de plek waar de deur niet naartoe opent. Pak de trap en plaats deze zo dat je gemakkelijk in de hoek kan komen waar de deur draait. Houd de deurdranger in de hoek en teken de gaten af waar je de deurdranger vast dient te schroeven. (Dit doe je op de deur en op de deurpost) 

Stap 3

Boor de gaten in de deurpost. Plaats de deurdranger en schroef deze vast aan de post met behulp van de baco. Zorg ervoor dat de stang aan de kant van de deur zit. Draai de bouten stevig vast zodat je zeker bent dat de deurdranger niet valt. 

Stap 4

Open de deur en houd de stang van de deurdranger uitgeschoven tegen de deur. Teken op de deur af waar het eindpunt bevestigt dient te worden. Boor gaten in de deur op de plek waar de schroeven moeten komen en stop er pluggen in. Schroef het eindpunt van de stang vast aan de deur en kijk of de deur goed sluit.

Stap 5

Stel de deurdranger af. Dit is vaak te doen door middel van een ring op de stang. Hiermee stel je in hoe snel de deur dicht valt. Is deze stap voltooid dan kan je gebruik maken van de deur.

Opmerkingen

Er zijn modellen deurdranger welke niet aan de post maar aan de muur bevestigt dienen te worden. Let hierop voordat je begint met het boren in de post. Houd bij het boren rekening met de dikte van de deur, de post en eventuele beglazing. Boor nooit binnen 2,5 a 2 centimeter van een ruit. Gebruik houtboren voor boren in hout en beton of steenboren als je in de muur moet boren. Moet je in een muur boren kijk dan altijd eerst met een kabelzoeker of er kabels in de muur zitten. Zitten er kabels boor dan op een andere plek, of leg de kabels om. (Dit nadat je de stoom van de kabels hebt gehaald).

Omwonenden vliegveld Lelystad positief over uitbreiding

Omwonenden positief over vliegveld Lelystad

De afgelopen jaren is hard gebouwd aan de uitbreiding van vliegveld Lelystad. De verkeerstoren, de terminal, een nieuwe landingsbaan, de infrastructuur. Zeker bij omwonenden is dit niet onopgemerkt voorbij gegaan. Toch blijkt uit een enquête dat zij positief zijn over de plannen om Lelystad Airport uit te breiden.

Hoe kun je snel handelen bij het kopen van een huis

Na lang zoeken op Funda denk je eindelijk de juiste woning gevonden te hebben. Helaas zijn er meer kapers op de kust. De Huizenbemiddelaar Zundert geeft een aantal tips wat je kunt doen om als een van de eerste potentiële kopers een bezichtiging te hebben.

Niet alleen Funda controleren

Vrijwel iedereen start zijn zoektocht op Funda. Dit is ook helemaal niet zo vreemd omdat op deze website eigenlijk wel elke NVM-makelaar is terug te vinden. Je kunt dan ook direct verder kijken. Je kunt ervoor kiezen om verder te kijken. Sommige makelaars plaatsen hun aanbod namelijk eerst op hun website voordat deze op Funda terecht komt. Door onder andere de website en social media kanalen goed in de gaten te houden kun jij als een van de eerste gegadigden zijn.

Geef je wensen door aan de makelaar

De makelaar is altijd de eerste die weet of een woning in de verkoop gaat. Door de makelaars jouw wensen door te geven, kunnen ze je op de hoogte houden wanneer ze een huis in de verkoop hebben die bij jouw wensen past. Dit is voor beide partijen een uitkomst want ook voor de makelaar is dit zeer voordelig. Hij hoeft dan namelijk geen promotie meer voor de woning te maken en kan deze vervolgens rechtstreeks verkopen.

Doe je huiswerk ruim van tevoren

Om een snelle beslissing te kunnen nemen nadat een huis in de verkoop gaat is het belangrijk dat je huiswerk ook gedaan is. Voldoet een huis aan al je wensen? Ben je bijvoorbeeld bereid om iets minder te betalen en wat te klussen of moet de woning volledig klaar zijn zodat je direct er kan gaan wonen? Wanneer je dit soort zaken al voor jezelf hebt beantwoord kun je snel handelen nadat de woning in de verkoop is gegaan.

Plan snel een tweede bezichtiging

Het huis kopen op basis van een bezichtiging is niet altijd een verstandige keuze. Dit heeft vooral te maken met de emotie die bij de eerste bezichtiging komt kijken. Je kunt hierbij zomaar akkoord gaan met een aantal gebreken, waar je later door in de problemen omdat je  bijvoorbeeld helemaal het geld niet hebt om dit te betalen. Plan daarom ook snel een tweede bezichtiging in. Je geeft anderen dan ook minder tijd om te beslissen, neem eventueel iemand mee en maak daarna ook de beslissing voor wel of niet kopen.

Meer trends op het gebied van wonen?

Wil je meer weten over de trends op het gebied van wonen of de huidige huizenmarkt? Ga dan op zoek naar een relevant woonblog of neem eens een kijkje op de website van jouw makelaar.

 

Navigate